Ceaiul negru vs ceaiul verde: care este mai bun pentru slăbit

Ceaiul negru sau ceaiul verde este mai eficient pentru scăderea în greutate?
Diferența dintre ceaiul negru și ceaiul verde
Ceaiul negru și ceaiul verde sunt preparate din frunzele plantei Camellia sinensis. Ceaiul alb și oolong se prepară, de asemenea, folosind frunzele acestei plante.
Principala diferență între ceaiul negru și ceaiul verde constă în procesul de producție. Ceaiul verde nu este oxidat, în timp ce ceaiul negru trece printr-un proces de oxidare.
Procesul de producție al ceaiului negru
Frunzele de ceai negru sunt recoltate și apoi uscate pentru a reduce conținutul de umiditate. Frunzele sunt apoi rulate manual sau cu mașina pentru a permite enzimelor din frunze să interacționeze cu oxigenul.
Frunzele rulate sunt întinse pe tăvi mari, unde oxigenul face frunzele negre. Ultimul pas este oprirea oxidării, iar pentru aceasta frunzele de ceai negru se ard în cuptoare. Ultimul pas este ambalarea pentru vânzare.
Procesul de producție al ceaiului verde
Opus ceaiului negru, ceaiul verde nu se oxidează în niciun fel în timpul producției. Frunzele sunt doar recoltate din planta de ceai și încălzite pentru a preveni oxidarea și ofilirea (îndepărtează umezeala).
Apoi frunzele sunt doar prăjite la tigaie sau aburite și păstrează o nuanță verde care este cea mai asemănătoare cu planta de ceai în sine.
Ceai negru vs ceai verde pentru slăbit
Așa cum am menționat mai sus, frunzele de ceai verde nu suferă un proces de oxidare, iar acest lucru ajută ceaiul să-și păstreze substanțele nutritive. Procesul de fermentație pentru ceaiul verde asigură păstrarea mai multor polifenoli, iar lipsa oxidării îl face bogat în galat de epigalocatechină EGCG, un antioxidant important.
Când vine vorba de ceaiul negru, procesul de fermentare reduce nivelurile de antioxidanți, în special catehine, care sunt asociate cu pierderea în greutate. Cu toate acestea, ceaiul negru este mai bogat în cofeină, care s-a dovedit, de asemenea, că ajută la controlul greutății.
Cum poate ajuta ceaiul verde la slăbit
Cofeina și EGCG pot avea efecte puternice asupra metabolismului
Multe studii arată că consumul unei cești de ceai verde crește numărul de antioxidanți din fluxul sanguin. Ceaiul verde este încărcat cu antioxidanți puternici numiți catechine și cel mai important dintre aceștia - EGCG, o substanță care poate stimula metabolismul.
Un alt compus prezent în ceaiul verde, cunoscut și sub numele de stimulent, este cofeina. S-a constatat că ea ajută la arderea grăsimilor și, de asemenea, îmbunătățește performanța exercițiilor, potrivit numeroaselor studii. O ceașcă de ceai verde conține 20-40 miligrame de cofeină.
Crește arderea grăsimilor
Multe studii confirmă faptul că EGCG stimulează arderea grăsimilor, ceea ce poate duce la reducerea grăsimii corporale pe termen lung.
Metabolismul devine mai eficient
Unele studii sugerează că ceaiul verde poate stimula metabolismul și poate ajuta la arderea cu 3-4% mai multe calorii în fiecare zi.
Cum poate ajuta ceaiul negru la slăbit
Este o băutură cu un conținut scăzut de calorii
Ceaiul negru are doar 2 calorii pe cană. Reține că ceaiul negru conține și taninuri, substanțele responsabile pentru aroma sa puternică. Taninurile sunt inofensive atunci când sunt consumate moderat, dar consumul de prea mult ceai negru poate supăra stomacul și poate provoca greață sau vărsături.
Modificări ale bacteriilor intestinale
Potrivit unui studiu publicat în 2017 de European Journal of Nutrition, ceaiul negru contribuie la pierderea în greutate. Acest studiu arată, de asemenea, că consumul de ceai negru poate reduce bacteriile intestinale asociate cu obezitatea.
Cofeina stimulează metabolismul
Cofeina din ceaiul negru poate crește metabolismul cu 6% și ajută la descompunerea grăsimilor stocate în organism.
Doza zilnică recomandată de cofeină este de 200-300 mg, nivelurile de cofeină din ceaiul negru variază de la 50 la 90 miligrame pe cană, deci nu bea mai mult de 3 căni pe zi.
Care este mai bun pentru slăbit?
Deoarece ceaiul negru suferă un proces de fermentație, are o cantitate mai mică de antioxidanți - catechine. După cum am descris mai sus în acest articol, conținutul de catehină din ceai contribuie enorm la pierderea în greutate.
Deci, ceaiul verde poate fi o alegere mai bună atunci când vine vorba de pierderea în greutate decât ceaiul negru. Pe de altă parte, ceaiul negru conține mai multă cofeină care ajută la arderea grăsimilor.
Nu există nicio modalitate de a determina care dintre variante este mai bună, atât ceaiul verde, cât și cel negru pot ajuta la pierderea în greutate și ambele sunt sănătoase și delicioase.
-
-
-
Cum se transmite HIV?17.09.2025, 18:19
-
-
Palatul Victoria, iluminat în verde pentru bolile mitocondriale17.09.2025, 14:38
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Dieta care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Cum să controlezi tensiunea arterială prin alegeri alimentare inteligente.
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
Băuturi care stimulează tranzitul intestinal. Au efecte laxative
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.