Ceaiul negru vs ceaiul verde: care este mai bun pentru slăbit

Ceaiul negru sau ceaiul verde este mai eficient pentru scăderea în greutate?
Diferența dintre ceaiul negru și ceaiul verde
Ceaiul negru și ceaiul verde sunt preparate din frunzele plantei Camellia sinensis. Ceaiul alb și oolong se prepară, de asemenea, folosind frunzele acestei plante.
Principala diferență între ceaiul negru și ceaiul verde constă în procesul de producție. Ceaiul verde nu este oxidat, în timp ce ceaiul negru trece printr-un proces de oxidare.
Procesul de producție al ceaiului negru
Frunzele de ceai negru sunt recoltate și apoi uscate pentru a reduce conținutul de umiditate. Frunzele sunt apoi rulate manual sau cu mașina pentru a permite enzimelor din frunze să interacționeze cu oxigenul.
Frunzele rulate sunt întinse pe tăvi mari, unde oxigenul face frunzele negre. Ultimul pas este oprirea oxidării, iar pentru aceasta frunzele de ceai negru se ard în cuptoare. Ultimul pas este ambalarea pentru vânzare.
Procesul de producție al ceaiului verde
Opus ceaiului negru, ceaiul verde nu se oxidează în niciun fel în timpul producției. Frunzele sunt doar recoltate din planta de ceai și încălzite pentru a preveni oxidarea și ofilirea (îndepărtează umezeala).
Apoi frunzele sunt doar prăjite la tigaie sau aburite și păstrează o nuanță verde care este cea mai asemănătoare cu planta de ceai în sine.
Ceai negru vs ceai verde pentru slăbit
Așa cum am menționat mai sus, frunzele de ceai verde nu suferă un proces de oxidare, iar acest lucru ajută ceaiul să-și păstreze substanțele nutritive. Procesul de fermentație pentru ceaiul verde asigură păstrarea mai multor polifenoli, iar lipsa oxidării îl face bogat în galat de epigalocatechină EGCG, un antioxidant important.
Când vine vorba de ceaiul negru, procesul de fermentare reduce nivelurile de antioxidanți, în special catehine, care sunt asociate cu pierderea în greutate. Cu toate acestea, ceaiul negru este mai bogat în cofeină, care s-a dovedit, de asemenea, că ajută la controlul greutății.
Cum poate ajuta ceaiul verde la slăbit
Cofeina și EGCG pot avea efecte puternice asupra metabolismului
Multe studii arată că consumul unei cești de ceai verde crește numărul de antioxidanți din fluxul sanguin. Ceaiul verde este încărcat cu antioxidanți puternici numiți catechine și cel mai important dintre aceștia - EGCG, o substanță care poate stimula metabolismul.
Un alt compus prezent în ceaiul verde, cunoscut și sub numele de stimulent, este cofeina. S-a constatat că ea ajută la arderea grăsimilor și, de asemenea, îmbunătățește performanța exercițiilor, potrivit numeroaselor studii. O ceașcă de ceai verde conține 20-40 miligrame de cofeină.
Crește arderea grăsimilor
Multe studii confirmă faptul că EGCG stimulează arderea grăsimilor, ceea ce poate duce la reducerea grăsimii corporale pe termen lung.
Metabolismul devine mai eficient
Unele studii sugerează că ceaiul verde poate stimula metabolismul și poate ajuta la arderea cu 3-4% mai multe calorii în fiecare zi.
Cum poate ajuta ceaiul negru la slăbit
Este o băutură cu un conținut scăzut de calorii
Ceaiul negru are doar 2 calorii pe cană. Reține că ceaiul negru conține și taninuri, substanțele responsabile pentru aroma sa puternică. Taninurile sunt inofensive atunci când sunt consumate moderat, dar consumul de prea mult ceai negru poate supăra stomacul și poate provoca greață sau vărsături.
Modificări ale bacteriilor intestinale
Potrivit unui studiu publicat în 2017 de European Journal of Nutrition, ceaiul negru contribuie la pierderea în greutate. Acest studiu arată, de asemenea, că consumul de ceai negru poate reduce bacteriile intestinale asociate cu obezitatea.
Cofeina stimulează metabolismul
Cofeina din ceaiul negru poate crește metabolismul cu 6% și ajută la descompunerea grăsimilor stocate în organism.
Doza zilnică recomandată de cofeină este de 200-300 mg, nivelurile de cofeină din ceaiul negru variază de la 50 la 90 miligrame pe cană, deci nu bea mai mult de 3 căni pe zi.
Care este mai bun pentru slăbit?
Deoarece ceaiul negru suferă un proces de fermentație, are o cantitate mai mică de antioxidanți - catechine. După cum am descris mai sus în acest articol, conținutul de catehină din ceai contribuie enorm la pierderea în greutate.
Deci, ceaiul verde poate fi o alegere mai bună atunci când vine vorba de pierderea în greutate decât ceaiul negru. Pe de altă parte, ceaiul negru conține mai multă cofeină care ajută la arderea grăsimilor.
Nu există nicio modalitate de a determina care dintre variante este mai bună, atât ceaiul verde, cât și cel negru pot ajuta la pierderea în greutate și ambele sunt sănătoase și delicioase.
-
-
Cuișoarele: un remediu natural pentru durere și inflamație27.08.2025, 22:25
-
-
-
Vitaminele B pot încetini declinul cognitiv și preveni demența27.08.2025, 18:08
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
Băuturi care stimulează tranzitul intestinal. Au efecte laxative
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Adevărul despre "te îngrași dacă mănânci seara târziu". Ce te îngrașă, de fapt
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Ce se întâmplă dacă bei cafea înainte să ieși afară, în frig
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Alimente care îți curăță ficatul în 3 zile
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Obezitatea infantilă: cauze și soluții pentru părinți. Prevenție și educație pentru generațiile viitoare
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.