Ceaiul negru vs ceaiul verde: care este mai bun pentru slăbit

Ceaiul negru sau ceaiul verde este mai eficient pentru scăderea în greutate?

Diferența dintre ceaiul negru și ceaiul verde

Ceaiul negru și ceaiul verde sunt preparate din frunzele plantei Camellia sinensis. Ceaiul alb și oolong se prepară, de asemenea, folosind frunzele acestei plante.

Principala diferență între ceaiul negru și ceaiul verde constă în procesul de producție. Ceaiul verde nu este oxidat, în timp ce ceaiul negru trece printr-un proces de oxidare.

Procesul de producție al ceaiului negru

Frunzele de ceai negru sunt recoltate și apoi uscate pentru a reduce conținutul de umiditate. Frunzele sunt apoi rulate manual sau cu mașina pentru a permite enzimelor din frunze să interacționeze cu oxigenul.

Frunzele rulate sunt întinse pe tăvi mari, unde oxigenul face frunzele negre. Ultimul pas este oprirea oxidării, iar pentru aceasta frunzele de ceai negru se ard în cuptoare. Ultimul pas este ambalarea pentru vânzare.

Procesul de producție al ceaiului verde

Opus ceaiului negru, ceaiul verde nu se oxidează în niciun fel în timpul producției. Frunzele sunt doar recoltate din planta de ceai și încălzite pentru a preveni oxidarea și ofilirea (îndepărtează umezeala).

Apoi frunzele sunt doar prăjite la tigaie sau aburite și păstrează o nuanță verde care este cea mai asemănătoare cu planta de ceai în sine.

Ceai negru vs ceai verde pentru slăbit

Așa cum am menționat mai sus, frunzele de ceai verde nu suferă un proces de oxidare, iar acest lucru ajută ceaiul să-și păstreze substanțele nutritive. Procesul de fermentație pentru ceaiul verde asigură păstrarea mai multor polifenoli, iar lipsa oxidării îl face bogat în galat de epigalocatechină EGCG, un antioxidant important.

Când vine vorba de ceaiul negru, procesul de fermentare reduce nivelurile de antioxidanți, în special catehine, care sunt asociate cu pierderea în greutate. Cu toate acestea, ceaiul negru este mai bogat în cofeină, care s-a dovedit, de asemenea, că ajută la controlul greutății.

Cum poate ajuta ceaiul verde la slăbit

Cofeina și EGCG pot avea efecte puternice asupra metabolismului

Multe studii arată că consumul unei cești de ceai verde crește numărul de antioxidanți din fluxul sanguin. Ceaiul verde este încărcat cu antioxidanți puternici numiți catechine și cel mai important dintre aceștia - EGCG, o substanță care poate stimula metabolismul.

Un alt compus prezent în ceaiul verde, cunoscut și sub numele de stimulent, este cofeina. S-a constatat că ea ajută la arderea grăsimilor și, de asemenea, îmbunătățește performanța exercițiilor, potrivit numeroaselor studii. O ceașcă de ceai verde conține 20-40 miligrame de cofeină.

Crește arderea grăsimilor

Multe studii confirmă faptul că EGCG stimulează arderea grăsimilor, ceea ce poate duce la reducerea grăsimii corporale pe termen lung.

Metabolismul devine mai eficient

Unele studii sugerează că ceaiul verde poate stimula metabolismul și poate ajuta la arderea cu 3-4% mai multe calorii în fiecare zi. 

Cum poate ajuta ceaiul negru la slăbit

Este o băutură cu un conținut scăzut de calorii

Ceaiul negru are doar 2 calorii pe cană. Reține că ceaiul negru conține și taninuri, substanțele responsabile pentru aroma sa puternică. Taninurile sunt inofensive atunci când sunt consumate moderat, dar consumul de prea mult ceai negru poate supăra stomacul și poate provoca greață sau vărsături.

Modificări ale bacteriilor intestinale

Potrivit unui studiu publicat în 2017 de European Journal of Nutrition, ceaiul negru contribuie la pierderea în greutate.  Acest studiu arată, de asemenea, că consumul de ceai negru poate reduce bacteriile intestinale asociate cu obezitatea. 

Cofeina stimulează metabolismul

Cofeina din ceaiul negru poate crește metabolismul cu 6% și ajută la descompunerea grăsimilor stocate în organism. 

Doza zilnică recomandată de cofeină este de 200-300 mg, nivelurile de cofeină din ceaiul negru variază de la 50 la 90 miligrame pe cană, deci nu bea mai mult de 3 căni pe zi.

Care este mai bun pentru slăbit?

Deoarece ceaiul negru suferă un proces de fermentație, are o cantitate mai mică de antioxidanți - catechine. După cum am descris mai sus în acest articol, conținutul de catehină din ceai contribuie enorm la pierderea în greutate.

Deci, ceaiul verde poate fi o alegere mai bună atunci când vine vorba de pierderea în greutate decât ceaiul negru. Pe de altă parte, ceaiul negru conține mai multă cofeină care ajută la arderea grăsimilor.

Nu există nicio modalitate de a determina care dintre variante este mai bună, atât ceaiul verde, cât și cel negru pot ajuta la pierderea în greutate și ambele sunt sănătoase și delicioase.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel