Ceaiul care protejează inima și creierul. Este consumat și de cei care vor să slăbească
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Extractul de ceai verde poate ajuta la reducerea zahărului din sânge și a inflamației intestinale.
Ceaiul verde este cunoscut pentru lista sa lungă de beneficii potențiale pentru sănătate, cum ar fi îmbunătățirea funcției creierului și protecția împotriva cancerului.
Acum, noi cercetări efectuate pe persoane cu o serie de factori de risc pentru bolile de inimă arată că ingerarea de extract de ceai verde timp de patru săptămâni poate reduce, de asemenea, nivelul de zahăr din sânge și inflamația intestinală. Cercetătorii spun că acesta este unul dintre primele studii care evaluează dacă riscurile de sănătate legate de sindromul metabolic pot fi diminuate de ceaiul verde.
"Ceaiul verde este cunoscut ca fiind o sursă bogată de antioxidanți, substanțe care ajută la combaterea inflamațiilor din organism. Acum aflăm mai multe despre modul în care ceaiul verde poate avea un impact pozitiv asupra intestinului.
Într-un nou studiu, cercetătorii au căutat să investigheze efectele ceaiului verde asupra sănătății intestinelor. Permeabilitatea intestinală sau "scurgerea intestinului" permite bacteriilor și altor toxine să intre în fluxul sanguin, ceea ce duce la inflamații", a declarat Dr. Anjali Mone, gastroenterolog la Lenox Hill Hospital.
Acest studiu publicat în Current Developments in Nutrition a inclus 40 de participanți, 21 cu sindrom metabolic și 19 adulți sănătoși. Aceștia au primit extract de ceai verde timp de 28 de zile, urmat de un placebo timp de 28 de zile, cu o lună de pauză de suplimente între tratamente.
Cercetătorii au constatat că nivelurile de glucoză în sânge pentru participanți au fost mai scăzute pentru cei care au luat extract de ceai verde în comparație cu cei care au luat placebo. Tratamentul cu ceai verde din cadrul studiului s-a dovedit, de asemenea, că reduce inflamațiile intestinale semnalate printr-o scădere a proteinelor inflamatorii din scaun.
Coautorul principal al studiului, Richard Bruno, PhD, profesor de nutriție umană la Ohio State University, a declarat că rezultatele au arătat beneficii după o lună.
"Ceea ce ne spune acest lucru este că în decurs de o lună suntem capabili să reducem glicemia atât la persoanele cu sindrom metabolic, cât și la persoanele sănătoase, iar scăderea glicemiei pare să fie legată de scăderea scurgerilor intestinale și de scăderea inflamațiilor intestinale - indiferent de starea de sănătate", a spus acesta într-o declarație.
"Aceasta ar putea fi o intervenție simplă, dar puternică, pentru persoanele cu sindrom metabolic sau pentru cele care prezintă risc de a suferi de acest sindrom. Ar putea fi o terapie de început, în timp ce continuăm să promovăm schimbări în stilul de viață sănătos", a declarat Olivia Vaughn, nutriționist dietetician înregistrat la The Ohio State University Wexner Medical Center, scrie Healthline.
Sindromul metabolic provine din mai multe afecțiuni care apar împreună, care cresc riscul de boli de inimă, accident vascular cerebral și diabet de tip 2. Printre aceste afecțiuni se numără tensiunea arterială crescută, tensiune arterială ridicată, exces de grăsime în jurul taliei și niveluri anormale de colesterol sau trigliceride. Până la unul din trei adulți din SUA suferă de sindrom metabolic.
Unul dintre principalii factori de risc pentru sindromul metabolic este faptul că acesta este declanșat de "intestinul permeabil."
Nivelul ridicat de zahăr din sânge poate provoca daune barierei intestinale, declanșând astfel scurgerile intestinale, care, la rândul lor, pot contribui la sindromul metabolic. În mod tradițional, dacă un pacient prezintă risc de sindrom metabolic, i se recomandă modificări ale stilului de viață, inclusiv schimbări ale dietei și pierderea în greutate, ceea ce poate fi o provocare din diverse motive.
"Rezultatele acestui studiu sunt promițătoare și pot oferi un nou instrument pentru a ajuta la gestionarea pacienților cu risc de sindrom metabolic", a declarat Mone. "Antioxidanții din ceaiul verde pot ajuta la combaterea deteriorării celulare și a inflamației pentru o mai bună sănătate intestinală și generală."
Potrivit Centrului Național pentru Sănătate Complementară și Integrativă, ceaiul verde a fost folosit în scopuri medicinale în China și Japonia timp de milenii. Este sigur să se consume până la opt cești de ceai verde pe zi, atunci când este consumat ca băutură, și până la șase cești pe zi pentru femeile însărcinate.
Consumul unei cantități prea mari de ceai verde sau ingerarea unei cantități prea mari de extract de ceai verde poate avea unele efecte secundare adverse.
O ceașcă de opt uncii de ceai verde are 28 de miligrame de cofeină. Acest număr este mult mai mic în comparație cu cafeaua, care are 96 de miligrame de cofeină într-o porție de opt uncii. Dar, dacă ingerați extract de ceai verde, este posibil să puteți ingera un nivel ridicat de cofeină.
"Știm că ceaiul verde sau compușii săi sub formă de băutură față de cei sub formă de doze solide, cum ar fi [gumelele] sau pastilele, acționează diferit în organism și, prin urmare, au un prag de toxicitate diferit", a declarat Vaughn. "Au existat cazuri de leziuni hepatice cu doze mari, dar la o rată scăzută. Aș recomanda ca o persoană cu afecțiuni hepatice să discute cu medicul său despre utilizarea ceaiului verde/extractului de ceai verde".
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Un nou studiu evidențiază legătura dintre consumul de cafea și sănătatea microbiomului intestinal, deschizând noi perspective asupra beneficiilor acestei băuturi.
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Aceasta este singura legumă care nu trebuie congelată sau conservată pentru că își pierde proprietățile.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Ciuperca lui Dumnezeu - ciuperca miraculoasă care te ajută să trăiești mai mult și mai bine.
Această legumă scade glicemia și hipertensiunea în același timp. Are multiple efecte asupra sănătății.
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.