EXCLUSIV Cel mai periculos obicei pe care mulți dintre noi îl avem. Ce să nu faceți între mese
Cum infecția COVID a limitat ieșirea din casă, ”vizitele” la frigider sunt mai dese decât ar trebui. Medicul nutriționist Mihaela Bilic atrage atenția asupra unui obicei nesănătos pe care mulți dintre noi...
Invitat la Interviurile DC Media Group, medicul nutriționist Mihaela Bilic a atras atenția asupra unui obicei pe care mulți îl avem și care nu este deloc sănătos.
”Un program alimentar corect ar trebui să presupună - în cazul unui adult - nu mai mult de trei mese principale pe zi, fără niciun fel de gustare între mese tocmai pentru că organismul și metabolismul trebuie să aibă o pauză de măcar 4-5 ore între mese în care să nu mai fie nevoie să secrete non stop sucuri digestive, să metabolizeze. Cu cât mâncăm mai des cu atât ne va fi foame mai des. Este tot o chestiune de educație”, subliniază nutriționistul.
Potrivit acestuia, ”ronțăiala dintre mese este cel mai periculos obicei dincolo de faptul că toate produsele de ronțăit sunt deshidratate și extrem de concentrate în calorii”.
”Multe persoane spun: nu mănânc ciocolată că are 500 de calorii suta de grame și mănânc stickuri că sunt pâine goală. Numai că sticksurile acelea, deshidratate fiind, ajung ca la suta de grame să aibă peste 450 de calorii. Deși pâinea aia goală care este uscată - nu e pâine goală, din păcate, ci e amestecată, în părți egale, făină și margarină, deci e pâine cu grăsime - că sunt biscuiți, că sunt napolitane, că sunt stickusuri, că sunt chipsuri, că sunt krakersi - orice produs uscat, deshidratat, de ronțăit, are măcar 450 de calorii. E adevărat, ciocolata, 500, dar măcar pe ciocolată nu o mănâncă nimeni așa cu dezinvoltură pentru că știm că de ea, un pic, trebuie să avem grijă.
În schimb, peste ciocolată vin aceste fructe oleaginoase care pe mine mă sperie ce amploare au luat ca și consum. Toată lumea spune că sunt sănătoase uitând că din ele se extrage uleiul și 100 de grame de oleaginoase înseamnă 600 de calorii, deci înseamnă cât două mese cu mâncare gătită, două mese copioase, iar tu ai într-un pumn de migdale sau de fistic - 100 de grame - e nimica toată și dintr-odată ai calorii cât pentru două mese. În schimb, nimeni nu le bănuiește de vreun rău. Sunt percepții care ne păcălesc și noi avem impresia că am mâncat sănătos, fără pericol pentru siluetă, când, de fapt, a mânca sănătos înseamnă alimente hrănitoare, sățioase, bogate în calorii, bogate în grăsime. așa a construit natura mâncarea sănătoasă, e aia din care creștem”, spune medicul Mihaela Bilic.
-
-
-
-
Suplimentul care "reîntinerește" celulele imunitare în doar 4 săptămâni06.11.2025, 20:56
-
Sardinele, superalimentul la conservă. Conținut ridicat de Omega-3
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Tratament naturist pentru diabet. Un medic dezvăluie rețeta care scade glicemia
Alimentul poate scăpa milioane de oameni de diabet și boli de inimă
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Cel mai bun ceai pentru femeile de peste 40 de ani: cum să îți echilibrezi hormonii natural
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Ceaiul medicament pentru gripă. Îți încălzește corpul, scoate toxinele și te calmează
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
Kombucha din ceaiul negru reduce microbii intestinali asociați cu obezitatea
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.
Efectele ascunse ale cofeinei. Cât de multă cofeină îți atacă creierul
Planta care îți poate ușura respirația și calma tusea natural
Ceaiul banal care poate scădea tensiunea arterială fără pastile
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Ceaiul de ghimbir: beneficii demonstrate științific pentru inimă, imunitate și metabolism
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
5 plante și condimente care îmbunătățesc digestia
Triptofanul, compusul cheie pentru un somn odihnitor. Sfaturi de la medicii specialiști
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
Ce se întâmplă dacă bei ceai de hibiscus zilnic. 8 beneficii pentru sănătate neașteptate
Ceaiul de țelină, detoxifiant natural. Promovează pierderea în greutate și previne inflamația. Cum trebuie preparat pentru a-i păstra calitățile
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Un simplu ingredient din bucătărie îți reface flora intestinală natural
Planta care calmează inflamațiile. E folosită în tratamentul pentru cancer
Ceaiul de ceapă cu miere și lămâie, remediu natural pentru tuse și răceală. Te pune pe picioare în câteva ore
10 plante medicinale utile pentru stres și anxietate. Trebuie să le consumi dupa 35 de ani
Plantele care curăță sângele și mătură toxinele din corp. Sunt minune pentru circulație
Leacurile bunicii revin: 5 remedii naturiste care chiar funcționează, confirmate de știință
5 plante medicinale care chiar funcționează (confirmate de știință).
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
