Cinci pași pentru o digestie mai bună în timpul sarcinii
Problemele digestive, cum ar fi diareea, indigestia, gazele și arsurile la stomac, sunt toate afecțiuni comune în timpul sarcinii. Simptomele sunt cauzate de obicei de modificările hormonale, de obiceiurile alim...
Dar asta nu înseamnă că trebuie să suferi, notează Livestrong. Iată cinci modalități de a vă menține sistemul digestiv fără probleme în toate cele trei trimestre ale sarcinii.
Pasul 1
Sportul timp de cel puțin 30 de minute în fiecare zi ajută la stimularea sistemului digestiv și încurajează mișcările intestinale regulate. Faceți o plimbare rapidă, înotați într-o piscină sau pedalați bicicleta staționară.
Pasul 2
Mâncați cel puțin 28 de grame de fibre în fiecare zi pentru a îmbunătăți digestia. Mizați pe alimentele bogate în fibre, inclusiv fasole, cereale integrale, fructe și legume.
Pasul 3
Consumați mai multe alimente bogate în probiotice, cum ar fi iaurtul, kefirul și usturoiul. Probioticele sunt un tip de bacterii „bune" din intestin care ajută la combaterea bacteriilor dăunătoare care contribuie la problemele digestive. Deși nu există o doză recomandată pentru probiotice, „Eating Well" sugerează consumul zilnic a cel puțin unei porții de alimente bogate în probiotice.
Pasul 4
Pregătiți-vă alimente bogate în prebiotice, precum cereale integrale, usturoi, banane și miere. Prebioticele sunt un tip de fibre dietetice indigestibile din care probiotice se hrănesc. Ele ajută la îmbunătățirea digestiei prin hrănirea bacteriilor bune din organism. Pentru cele mai bune rezultate, consumă zilnic cel puțin două porții de alimente bogate în prebiotice.
Pasul 5
Bea cel puțin zece cani de apă în fiecare zi pentru a accelera digestia și a ajuta scaunele să treacă mai ușor.
-
-
-
Cât de murdare sunt pernele tale. Descoperirea care te va șoca08.11.2025, 12:00
-
-
Cum faci renumita salată Coleslaw: rețeta cremoasă și irezistibilă07.11.2025, 21:59
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
Dieta Paleo topește zeci de kilograme, reduce inflamația din corp, reglează hormonii. De ce o adoră multe femei
Alimente care îți curăță ficatul în 3 zile
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Obezitatea infantilă: cauze și soluții pentru părinți. Prevenție și educație pentru generațiile viitoare
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Dieta antiinflamatoare: alimentele care reduc riscul de boli inflamatorii. Rolul dietei în controlul inflamației din corp
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Alimentele pe bază de insecte, studiate. Cât de sănătoase sunt, de fapt
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
