Ciocolata, ajutor de nădejde pentru femeile care vor să slăbească

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Ciocolata este un ajutor de nădejde pentru femeile care vor să slăbească. Foto: Freepick @wayhomestudio
Ciocolata este un ajutor de nădejde pentru femeile care vor să slăbească. Foto: Freepick @wayhomestudio

Ciocolata este un ajutor de nădejde pentru femeile ajunse la menopauză, care își doresc să scape de kilogramele în plus.

 

Majoritatea femeilor aflate la menopauză caută soluții pentru a pierde în greutate și, cu siguranță, rămân mirate când li se spune să mănânce ciocolată. Însă, potrivit Express.co.uk, femeile care au mâncat ciocolată la micul dejun sau înainte de culcare nu au luat nici un kilogram în plus.

Ciocolata cu lapte și pierderea în greutate

După cum s-a demonstrat, ciocolata ajută femeile care trec prin menopauză să ardă grăsimile și să scadă nivelul zahărului din sânge. În ciuda faptului că ciocolata cu lapte este considerată un tratament nesănătos, deoarece este bogată în grăsimi, zahăr și calorii. Spre exemplu, 100 grame de ciocolată conțin:

- 31 grame de grăsimi,

- 58,4 grame de carbohidrați,

- 57,5 ​​grame de zahăr și

- 542 calorii.

Consumată în anumite momente ale zilei, ciocolată poate afecta reglarea greutății corporale. 

Spanacul, leguma plină de beneficii. Cum se poate consuma și care sunt contraindicațiile

În cadrul unui studiu,  timp de două săptămâni, 19 femei au fost rugate să mănânce 100 grame de ciocolată cu lapte fie dimineața, la micul dejun, fie seara, cu o oră înainte de somn. Femeilor li se permitea, de asemenea, să mănânce orice doreau în timpul zilei, fără a respecta o anumită limită de calorii.

Rezultatele studiului au demonstrat că cele 19 femei, care au mâncat ciocolată, nu au acumulat niciun kilogram în plus. Studiul a constatat că toate femeile care au mâncat ciocolată dimineața și-au redus circumferința taliei cu 1,7%.

De asemenea, consumul de ciocolată le-a determinat să reducă subconștient aportul caloric zilnic cu 16%. Ciocolata a redus foame și pofta de zahăr în general, deoarece le-a scăzut nivelul de glucoză din sânge.

Mănâncă aceste alimente la micul dejun: accelerează metabolismul cu 30% și ard grăsimea de pe abdomen

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că nici femeile care au mâncat ciocolată noaptea nici nu au luat în greutate. Cele care au mâncat ciocolată dimineața au ars cu 25,6% mai multe grăsimi decât cele care au mâncat seara ciocolata. 

Cercetările au arătat că un consum de ciocolată dimineața ajută și la scăderea nivelului zilnic de cortizol, principalul hormon de stres al organismului. Stresul joacă un rol important atunci când vine vorba de creșterea în greutate, deoarece poate duce la eliberarea de hormoni care pot duce la supraalimentare și îngreunează pierderea în greutate. 

Beneficiile ciocolatei negre negre 

Alte studii au arătat că un consum moderat de ciocolată neagră poate ajuta la pierderea în greutate. S-a descoperit că ciocolata satisface pofta de zahăr, combate depresia și alte schimbări de dispoziție în timpul menopauzei.

Acest lucru se datorează faptului că ciocolata neagră conține magneziu, un mineral care ajută la creșterea nivelului de serotonină, responsabilă pentru stabilizarea stării de spirit.

De asemenea, ciocolata neagră conține acizi grași mononesaturați care îmbunătățesc metabolismul și ard caloriile rapid, iar dacă este consumată cu 20 de minute înainte de masă, poate reduce pofta de mâncare și poate preveni supraalimentarea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel