Ciocolata neagră promovează regenerarea celulelor stem. De ce este considerată o opțiune sănătoasă
Descoperă motivul pentru care cacaoa aduce beneficii pentru sănătate, printre care îmbunătățirea funcției microbiomului și protecția împotriva bolilor...
Pasionații de ciocolată din întreaga lume sunt din ce în ce mai conștienți de beneficiile pentru sănătate ale cacao, profilul său bioactiv determinându-i pe nutriționiști să caute coaja de ciocolată neagră și pudra de cacao crudă. Cu toate acestea, nu toată ciocolata este creată la fel.
Ciocolata este obținută din boabe de cacao, care, tehnic, sunt semințe. Terminologia pentru produsele de ciocolată variază, unii referindu-se la produsele care utilizează întreaga păstaie de cacao ca "cacao", în timp ce alții cred că versiunile crude ar trebui să fie etichetate "cacao", în timp ce varietățile prăjite și prelucrate ar trebui să fie numite "cacao".
Importanța listei de ingrediente și a nivelului de flavonoide ar trebui să fie mai importantă decât terminologia. Atât cacao, cât și cacao pot fi extrem de bogate în nutrienți, atâta timp cât nu sunt adăugați aditivi inutili, cum ar fi zahărul.
Beneficii
Cercetătorii de la Universitatea din California, Davis, au descoperit că cacao conține bioactivi numiți procianidine care au efecte antiangiogenice, prevenind activarea celulelor vaselor de sânge, care poate duce la diverse boli. Cacaoa îmbunătățește, de asemenea, funcția celulelor stem, băuturile de ciocolată cu conținut ridicat de flavanol având de două ori mai multe celule stem în circulație decât cele cu conținut scăzut de flavanol.
Un studiu realizat la Universitatea din California, a constatat că fibrele din cacao hrănesc bacteriile intestinale sănătoase, precum Bifidobacteria și Lactobacilli, care generează compuși antiinflamatori care îmbunătățesc metabolismul glucozei și al lipidelor.
Cacaoa poate ajuta, de asemenea, la corectarea perturbărilor microbiomului cauzate de stresul cronic. Cu toate acestea, nu este recomandat să consumați ciocolată de fiecare dată când vă simțiți anxios, deoarece s-ar putea să nu fie întotdeauna benefică.

Foto: Freepik @arminka19899
De ce este ciocolata neagră opțiunea sănătoasă?
Ciocolata neagră este o opțiune mai sănătoasă datorită conținutului ridicat de cacao solid, a cantității reduse de zahăr și a cantității minime de lactate. Versiunile mai ușoare de ciocolată conțin adesea zahăr prelucrat și grăsimi saturate, care pot dăuna sănătății generale. Ciocolata neagră conține 70% sau mai mult cacao, mai puțin zahăr și puține lactate. Pentru a asigura beneficiile pentru sănătate, optați pentru ciocolata neagră fără aditivi și citiți cu atenție lista ingredientelor. Ciocolata mai neagră conține de obicei mai mulți nutrienți.
Cum să îți crești aportul de cacao
În cartea Eat to Beat Disease, Dr. William Li, medic si cercetator inovator, sugerează să adăugați mai multă cacao benefică în rutina zilnică, cum ar fi consumul unui pachet de CocoaPro, care conține 375 mg de flavonoide, pentru a combate boala arterelor coronare. Dr. William Li împărtășește, de asemenea, rețete care încorporează ciocolată neagră bogată în nutrienți, cum ar fi Dark Chocolate Breakfast Bars. Rețeta include un amestec de caju, ovăz, sare de mare, caise uscate organice, afine, afine, mini chipsuri de ciocolată neagră, curmale întregi, sirop de arțar și extract de vanilie.
Pentru a prepara batoanele, combinați caju, ovăz, sare, caise, mango, afine, afine și ciocolată într-un bol mare. Într-un robot de bucătărie, se adaugă curmalele, siropul de arțar, vanilia și se pasează până la omogenizare. Dacă este prea gros, adăugați apă caldă până când consistența seamănă cu cea a unei piureuri de mere. Se toarnă piureul de curmale și arțar peste amestecul de ovăz și fructe, amestecând bine.
Se pune amestecul într-o tavă și se coace timp de 15-20 de minute, până când marginile încep să se rumenească. Se răcește complet pe un suport de răcire, apoi se pune la frigider timp de 2-3 ore sau peste noapte înainte de a se tăia în batoane individuale. Se păstrează acoperite în frigider.
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Dieta pentru endometrioză care reduce durerea. 4 suplimente care chiar funcționează
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Băutura care îți oferă mai multă energie decât un energizant: 4 beneficii uriașe
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Dieta care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Cum să controlezi tensiunea arterială prin alegeri alimentare inteligente.
Adevărul despre "te îngrași dacă mănânci seara târziu". Ce te îngrașă, de fapt
A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Cum scap de pofta de dulce
Adevărul despre micul dejun. Mitul care a rezistat zeci de ani, spulberat de știință
Ce se întâmplă dacă bei cafea înainte să ieși afară, în frig
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
