Ciocolată neagră, sursă de magneziu și beneficii pentru sănătate

Ciocolata neagră este considerată un aliment inamic de către multe persoane, însă sănătatea are multe beneficii de la consumul unei cantități moderate. Conține o cantitate semnificativă de magneziu, un...
Ciocolata neagră este făcută din boabele de cacao. Boabele sunt scoase din păstăi și trec printr-un proces care are ca rezultat licoarea de cacao - numită și lichior de cacao - care este o formă condensată de cacao. Licoarea de cacao poate fi procesată pentru a face unt de cacao sau poate fi apoi măcinată în pulbere. Deși majoritatea formelor de cacao au apoi adăugat lapte pentru a face ciocolată, ciocolata neagră nu are zahăr și lapte adăugat și ar trebui să conțină 60% masă solidă de cacao, notează Livestrong.
Magneziu
Magneziul este unul dintre cele mai abundente minerale din corpul tău, cu peste 50 la sută din acesta localizat în oase. Conform Institutului Național de Sănătate, acesta este implicat în peste 300 de reacții chimice din corp, în special în cele implicate în procesul metabolic care transformă alimentele în energie. Magneziul este de asemenea necesar pentru ca mușchii și nervii să funcționeze corect - inclusiv reglarea ritmului cardiac - și vă ajută sistemul imunitar și scheletic să rămână puternice.
Ciocolata neagră este destul de bogată în magneziu, cu 176 mg la o porție de 100 g. Aceasta este aproximativ jumătate din recomandarea zilnică. Bărbații adulți cu vârste cuprinse între 19 și 30 de ani au nevoie de 400 mg zilnic, în timp ce bărbații de 31 și mai mari au nevoie de 420 mg. Femeile adulte cu vârste cuprinse între 19 și 30 de ani ar trebui să obțină 310 mg în fiecare zi, în timp ce femeile peste 31 de ani au nevoie de 320 mg. Alte surse bune de magneziu cu un conținut mai scăzut de grăsimi și zahăr decât ciocolata neagră includ legume cu frunze verzi, leguminoase, nuci, semințe și cereale integrale.
Alte beneficii
Sistemul de sănătate al Universității din Michigan recomandă consumul de 1 oz. de ciocolată neagră în fiecare zi, datorită beneficiilor sale pentru sănătate. Ciocolata neagră conține un grup de antioxidanți numiți flavonoizi, care vă pot ajuta sănătatea inimii. Vă poate ajuta scăderea colesterolului LDL, reduce riscul de cheaguri de sânge și crește fluxul de sânge prin artere și inima. Cu toate acestea, consumă ciocolată neagră cu moderație, deoarece conține cofeină și poate fi bogată în grăsimi.
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Băutura care îți oferă mai multă energie decât un energizant: 4 beneficii uriașe
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
Ce se întâmplă dacă bei cafea înainte să ieși afară, în frig
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.