Ciocolată neagră, sursă de magneziu și beneficii pentru sănătate

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:

Ciocolata neagră este considerată un aliment inamic de către multe persoane, însă sănătatea are multe beneficii de la consumul unei cantități moderate. Conține o cantitate semnificativă de magneziu, un mineral de care corpul are nevoie pentru o varietate de funcții. Cu toate acestea, ciocolata neagră este încă bogată în grăsimi și zaharuri, așa că ar trebui să o consumi doar în cantități mici.

Ciocolata neagră este făcută din boabele de cacao. Boabele sunt scoase din păstăi și trec printr-un proces care are ca rezultat licoarea de cacao - numită și lichior de cacao - care este o formă condensată de cacao. Licoarea de cacao poate fi procesată pentru a face unt de cacao sau poate fi apoi măcinată în pulbere. Deși majoritatea formelor de cacao au apoi adăugat lapte pentru a face ciocolată, ciocolata neagră nu are zahăr și lapte adăugat și ar trebui să conțină 60% masă solidă de cacao, notează Livestrong. 

Magneziu

Magneziul este unul dintre cele mai abundente minerale din corpul tău, cu peste 50 la sută din acesta localizat în oase. Conform Institutului Național de Sănătate, acesta este implicat în peste 300 de reacții chimice din corp, în special în cele implicate în procesul metabolic care transformă alimentele în energie. Magneziul este de asemenea necesar pentru ca mușchii și nervii să funcționeze corect - inclusiv reglarea ritmului cardiac - și vă ajută sistemul imunitar și scheletic să rămână puternice.

 

Ciocolata neagră este destul de bogată în magneziu, cu 176 mg la o porție de 100 g. Aceasta este aproximativ jumătate din recomandarea zilnică. Bărbații adulți cu vârste cuprinse între 19 și 30 de ani au nevoie de 400 mg zilnic, în timp ce bărbații de 31 și mai mari au nevoie de 420 mg. Femeile adulte cu vârste cuprinse între 19 și 30 de ani ar trebui să obțină 310 mg în fiecare zi, în timp ce femeile peste 31 de ani au nevoie de 320 mg. Alte surse bune de magneziu cu un conținut mai scăzut de grăsimi și zahăr decât ciocolata neagră includ legume cu frunze verzi, leguminoase, nuci, semințe și cereale integrale.

Alte beneficii

Sistemul de sănătate al Universității din Michigan recomandă consumul de 1 oz. de ciocolată neagră în fiecare zi, datorită beneficiilor sale pentru sănătate. Ciocolata neagră conține un grup de antioxidanți numiți flavonoizi, care vă pot ajuta sănătatea inimii. Vă poate ajuta scăderea colesterolului LDL, reduce riscul de cheaguri de sânge și crește fluxul de sânge prin artere și inima. Cu toate acestea, consumă ciocolată neagră cu moderație, deoarece conține cofeină și poate fi bogată în grăsimi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel