Cojile de nuci, beneficii pentru organism. Nu le mai arunca. Le poți folosi în diverse moduri

Monika Baciu |
Data publicării:
cojile de nuci - FOTO: Freepik@KamranAydinov
cojile de nuci - FOTO: Freepik@KamranAydinov

Cojile de nuci au o serie de beneficii asupra organismului. Nu le mai arunca niciodată.

Cojile de nuci sunt bogate în compuși și nutrienți sănătosi, astfel că nu ar trebui să le aruncați. Cojile de nuci sunt folosite de veacuri ca remediu pentru multe boli și sunt extrem de benefice. Cojile de nucă au proprietăți antibacteriene, antiseptice, antifungice, gastro-intestinale, antiinflamatorii, cicatrizante, diuretice și calmante.

Mulți oameni consideră cojile de nucă inutile și le aruncă, deși sunt bogate în nutrienți și compuși sănătoși. Unele dintre beneficiile cojilor de nucă sunt cunoscute încă din cele mai vechi timpuri, în timp ce altele au fost descoperite în ultimii ani. Cu toate acestea, este clar că nu trebuie să le aruncăm, deoarece sunt remedii excelente pentru diverse boli.

Dacă sunt folosite sub formă de ceai, cojile de nucă te pot ajuta să-ți întărești stomacul, să-ți cureți sângele și să-ți îmbunătățești tranzitul intestinal. Ceaiul de coji de nucă este, de asemenea, uimitor pentru tractul urinar, deoarece luptă împotriva infecțiilor, potrivit Women Daily Magazine.

Cojile de nuci, benefice pentru venele varicoase

Compresele cu nuci verzi îmbibate cu coji de nucă te vor ajuta în cazul varicelor.  Trebuie să folosiți coji de nuci verzi. Umpleți un borcan cu coji de nuci tocate,  turnați peste ele oțet de mere și să lăsați amestecul timp de 3 săptămâni. Aplică amestecul direct pe venele tale.

Cojile de nuci benefice în cazul persoanelor care suferă de lipsă de calciu

Dacă aveți deficit de calciu, atunci trebuie să consumați 1 litru de ceai de coji de nucă pe zi. Datorită compușilor pe care îi conțin, cojile de nuci vor ajuta la refacerea echilibrului de vitamine și minerale din organism.

Cojile de nuci ajută la curățarea sângelui

Acest remediu făcut în casă îți va curăța vasele de sânge și te va ajuta să scapi de mastită, tromboză și depozitele de sare. Tăiați coji de nucă de la 14 nuci și puneți-le la înmuiat timp de 2 ½ luni în 450. de vodcă. Luați 1 lingură din acest amestec, în fiecare dimineață, înainte de micul dejun.

Cojile de nuci benefice pentru persoanele cu diabet, tulburări digestive și hipertensiune arterială

Tăiați țesuturile uscate din interiorul a 30-35 de coji de nucă. Puneți țesuturile tocate într-un borcan și apoi adăugați puțină vodcă naturală. Lăsați acest amestec la macerat timp de 20 de zile. După 20 de zile, strecurați lichidul și puneți-l într-o sticlă închisă la culoare. Luați 1 lingură de amestec diluat cu 1 pahar de apă. Beți acest lucru cu 30 de minute înainte de a lua masa.

Cojile de nuci acționează ca remediu împotriva tusei

Ceaiul de coajă de nucă este cel mai bun remediu pentru a scăpa de tusea enervantă. Faceți un ceai de coji de nucă și beți-l călduț, nu fierbinte. Dacă doriți să fie mai dulce, folosiți miere în loc de zahăr.

Cojile de nuci tratează imunitatea slabă, oboseala și tulburările de stomac

Acest sirop de coji de nucă care te va ajuta să lupți împotriva oboselii, a tulburărilor de stomac și îți va îmbunătăți imunitatea. Tăiați 2 pumni de coji de nuci verzi. Într-o cratiță, puneți un litru de apă și adăugați cojile de nuci tocate. Fierbeți timp de 10 minute și adăugați câteva cuișoare. Lăsați amestecul să se răcească și apoi adăugați 2 livre de miere. Păstrați siropul într-un loc rece și întunecos și luați câte 1 lingură de trei ori pe zi, după mese.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel