Colagenul ingestibil, fântâna tinereții fără bătrânețe?
Odată cu înaintarea în vârstă, oglinda poate dezvălui câteva linii fine, riduri, pete și o calitate a pielii nu tocmai minunată. Trecerea timpului te-ar putea face să te îngrijorezi...
Se spune că suplimentul proteic de colagen ingestibil, care are o popularitate accentuată, contribuie la îmbunătățirea tuturor acestor lucruri. Așadar, ar trebui să începi să iei o pastilă de colagen sau să o presari în cafeaua ta, ca parte a rutinei anti-îmbătrânire?
În timp ce dovezile cu privire la colagen sunt departe de a fi concludente, majoritatea clinicienilor sunt de acord că există un mic dezavantaj în consumul acestuia, notează CNN.
Colagen decodat
Colagenul este cea mai abundentă proteină din organism. Oferă structură și sprijin țesuturilor, inclusiv pielii, părului și unghiilor, precum și mușchilor, oase, cartilaje și tendoane.
„Este ca rama din salteaua ta", a spus dr. Joshua Zeichner, directorul cercetărilor cosmetice și clinice din Departamentul de Dermatologie de la Spitalul Mount Sinai din New York. "În interiorul pielii, rama este colagenul, arcurile sunt fibrele elastice, iar umplutura este acidul hialuronic."
Corpul nostru face continuu colagen nou, dar procesul începe să încetinească după aproximativ 30 de ani. Aceasta este ceea ce contribuie la riduri și la un aspect creponat al pielii, potrivit Zeichner.
Alți factori, cum ar fi stresul, lumina solară, poluarea, fumatul și o dietă bogată în zahăr, pot accelera și pierderea de colagen. Pe de altă parte, consumul unei diete bogate în proteine, împreună cu utilizarea adecvată a protecției solare și o rutină bună a pielii, poate păstra colagenul
Ce se află în interiorul unui supliment de colagen
Carnea de vită, carnea de porc și fructele de mare sunt toate sursele populare pentru suplimente de colagen, care oferă proteina într-o formă hidrolizată. Asta înseamnă că este descompus în unități mai mici, inclusiv aminoacizi și peptide, care sunt ușor absorbite și își pot găsi calea în țesuturi, inclusiv în piele.
Suplimentele conțin în mod special cantități mari de trei aminoacizi care sunt elemente cheie pentru sinteza de colagen în organism: glicină, prolină și hidroxiprolină.
Suplimentele vin de obicei sub formă de pulbere proteică sau sub formă de pastilă - deși există și bare de proteine de colagen și gumă. Pudrele pot fi aromate sau fără aromă și se pot adăuga la orice lichid cald, precum cafeaua; ceai; ovaz; supe; sosuri; ba chiar și produse coapte.
Lichidele cu bulion osos și pulberile derivate din carnea de vită sau de pui pot fi, de asemenea, o bună sursă de colagen, deși nu există prea multe dovezi de beneficii ale pielii sau articulațiilor, potrivit Dr. Patricia Farris, dermatolog și coleg al Academiei Americane de Dermatologie.
Cum funcționează colagenul ingestibil
Luând un supliment de colagen, „este similar cu ceea ce ar experimenta corpul tău după o cină cu friptură, cu excepția lipsei de grăsime", a souă Zeichner
Funcționează în două moduri:
Unul este că aminoacizii suplimentului pot proteja colagenul existent al organismului funcționând ca antioxidanți, unde blochează acțiunea enzimelor care descompun colagenul și, în final, împiedică dezvoltarea ridurilor, a explicat Farris.
Cealaltă este că, pur și simplu, produci mai mult colagen alimentând peptidele, lanțurile scurte de aminoacizi pe care le utilizează celulele tale ca blocuri de construcție. De fapt, potrivit lui Zeichner, nivelurile ridicate de peptide de colagen ar putea păcăli de fapt organismul să creadă că colagenul său natural se descompun, stimulând astfel formarea de colagen nou.
Nu există prea multe date definitive cu privire la colagenul ingestibil, dar cercetările preliminare sugerează că suplimentele pot ajuta la formarea masei musculare; îmbunătățește hidratarea și elasticitatea pielii; reduce ridurile pielii; și reduce durerea articulară și / sau rigiditatea - deși poate dura cel puțin trei luni pentru a experimenta beneficii, potrivit ConsumerLab.com.
-
Anticoncepționalele, efect negativ important. Duc la cancer de sân02.11.2025, 15:27
-
Cum să iei vitamina C pentru a fi cât mai eficientă. Ai greșit până acum02.11.2025, 14:04
-
Semnele pe care le ignori și care arată că ficatul tău cedează încet02.11.2025, 12:37
-
6 motive pentru care ți se face poftă de ceva dulce după ce ai mâncat02.11.2025, 11:13
-
Ce s-a descoperit în pungile de perfuzie folosite zilnic la pacienți02.11.2025, 10:26
Băutura care arde grăsimea și elimină metalele grele din corp. E minune pentru ficat
Un ingredient simplu îți poate salva mintea și corpul după 60 de ani. Fructul recomandat de experții de la Harvard
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Planta de "100 de ani" care curăţă vasele de sânge. Lidia Fecioru: Câte cinci picături, dimineaţa
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Planta care scade glicemia și ajută digestia
Ghimbirul, turmericul și scorțișoară pot interfera cu medicamentele
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Băutura delicioasă care poate reduce colesterolul rău datorită proprietăților sale
Sucul de merișoare, aliat al arterelor. Le redă flexibilitatea și stimulează circulația sanguină
Alimentul care te protejază de cancer. Conține "antioxidantul suprem". Atacă celulele canceroase fără să le afecteze pe cele sănătoase
Alimentul poate scăpa milioane de oameni de diabet și boli de inimă
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Băutura care spală ficatul gras
Cea mai bună băutură care spală și curăță ficatul gras.
Cum influențează cafeaua diversitatea bacteriană a intestinului. Legătura dintre sănătatea intestinală și consumul moderat de cafea
Un nou studiu evidențiază legătura dintre consumul de cafea și sănătatea microbiomului intestinal, deschizând noi perspective asupra beneficiilor acestei băuturi.
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Usturoiul pe stomacul gol: mit sau terapie adevărată? Adevărul surprinzător
Cafeaua și longevitatea: mai mult decât o băutură energizantă. Îți poate prelungi viața cu până la 2 ani
Sardinele, superalimentul la conservă. Conținut ridicat de Omega-3
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Roșiile și cartofii pot inhiba creșterea celulelor canceroase
Moringa oleifera, beneficii puternice pentru imunitate, inflamație și glicemie
Este matcha o alternativă mai sănătoasă la cafea? Iată ce trebuie să știți despre matcha
Cel mai bun ceai pentru femeile de peste 40 de ani: cum să îți echilibrezi hormonii natural
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Triptofanul, compusul cheie pentru un somn odihnitor. Sfaturi de la medicii specialiști
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
