Consumul de canabis în tratamentul bolilor mintale. Riscurile depășesc beneficiile

Un nou studiu arată că rezultatele pozitive sunt rare, în timp ce efectele adverse pot fi exacerbate

Utilizarea medicamentelor pe bază de canabis pentru tratarea persoanelor cu depresie, anxietate, psihoză sau alte probleme de sănătate mintală nu poate fi justificată, deoarece există puține dovezi că funcționează sau sunt în siguranță, potrivit unui nou studiu major, notează The Guardian

O trecere în revistă a probelor efectuate pe parcursul a aproape 40 de ani, publicată în revista Lancet Psychiatry, concluzionează că riscurile depășesc beneficiile. Și totuși, spun autorii, li se administrează persoanelor cu probleme de sănătate mintală în Australia, SUA și Canada, iar cererea este probabil să crească.

Prof. Louisa Degenhardt de la Centrul Național de Cercetare a Drogurilor și a Alcoolului din UNSW Sydney, Australia, autorul principal al studiului, a declarat că rezultatele au implicații importante în țările în care utilizarea medicală a fost permisă.

"Există o absență notabilă de dovezi de înaltă calitate pentru a evalua în mod corespunzător eficacitatea și siguranța canabinoidelor medicinale în comparație cu placebo, și până când nu sunt disponibile dovezi din studii randomizate controlate, nu pot fi elaborate ghiduri clinice în jurul utilizării lor în tulburări de sănătate mintală", ea a spus.

„În țările în care canabinoizii medicinali sunt deja legali, medicii și pacienții trebuie să fie conștienți de limitările probelor existente și de riscurile canabinoidelor. Acestea trebuie cântărite atunci când se ia în considerare utilizarea pentru a trata simptomele tulburărilor comune de sănătate mintală. Cei care decid să procedeze trebuie monitorizați cu atenție pentru a avea efecte pozitive și negative asupra sănătății mintale a consumului de canabinoizi medicinali. "

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel