Consumul regulat de fructe întregi scade riscul de diabet

Adisa Codruț |
Data publicării:
Fructe de pădure
Fructe de pădure

Un studiu observațional susține că mâncarea periodică de fructe întregi poate reduce riscul apariției diabetului de tip 2.

Consumul periodic de fructe întregi previne apariția diabetului de tip 2, susțin cercetătorii australieni. Vrând să vadă rolul pe care îl pot juca fructele în prevenirea diabetului de tip 2, cercetătorii au folosit date dintr-un studiu australian privind diabetul, obezitatea și stilul de viață, la care au participat 11.247 de persoane, între 1999-2000, cu anchete de urmărire care au avut loc în 2004-2005 și 2011-2012. S-a urmărit cât de multe fructe au consumat oamenii, ce fructe au consumat și cât de mult suc de fructe au băut.

Apoi s-au uitat la câți dintre participanți au dezvoltat diabet de tip 2 între prima și ultima monitorizare. S-a ținut cont și de markerii biologici asociați cu riscul de diabet de tip 2. Concluzia? Cercetătorii au descoperit o asociere între nivelurile ridicate de aport de fructe și riscul mai scăzut de a dezvolta diabet zaharat de tip 2 la studiul de urmărire de 5 ani. Au observat o legătură între consumul mai mare de fructe și măsuri mai bune ale sensibilității la insulină și ale intoleranței la glucoză, arată medicalnewstodauy.

”Persoanele care consumau în jur de 2 porții de fructe pe zi aveau un risc cu 36% mai mic de a dezvolta diabet de tip 2 peste în următorii 5 ani decât cei care au consumat mai puțin de jumătate de porție de fructe pe zi. (...) Nu am văzut aceleași tipare pentru sucul de fructe. Aceste descoperiri indică faptul că o dietă sănătoasă și un stil de viață, care include consumul de fructe întregi, este o strategie excelentă pentru a reduce riscul de diabet”, susține autorul studiului, dr Nicola Bondonno, de la Institutul de Cercetare Nutrițională al Universității Edith Cowan din Perth, Australia.

Studiul poate fi consultat AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel