Cum crești rezistența la boli. Care sunt alimentele cu efect miraculos

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a spus ce trebuie să mâncăm pentru a crește rezistența la boli.
„Wasabi, ghimbir și condimente din belșug pentru creșterea rezistenței la boli. Coronavirus inclus. Dacă tot a pus panica riscului de îmbolnăvire stăpânire pe noi, nu pierdeți din vedere că cel mai bun lucru la care puteți apela pentru creșterea imunității este vitamina C. Și culmea nu vitamina c din alimente (e insuficientă), ci suplimente cu vitamina C în doze mari (1 g/zi timp de 1-3 luni). Efectul ei miraculos este incontestabil și nu există niciun risc de supradozaj", a scris medicul nutriționist Mihaela Bilic pe Instagram.
„Cât despre alimentație, nu uitați să includeți în meniu toate produsele picante, condimentele și rădăcinile medicinale care vă pun sângele în mișcare și au efect vasodilatator: hrean, wasabi, ghimbir, dar și turmeric, cardamon, piper etc. Tot ce încălzește și activează corpul, ne ferește și de boli", a adăugat Mihaela Bilic.
„Cât despre Coronavirus nu vă faceți griji, virusul gripal e mai aprig ca el voi întăriți-vă imunitatea și păstrați-vă optimismul", a conchis nutriționistul.
-
Osteoporoza, o boală tăcută care nu trebuie ignorată20.10.2025, 17:22
-
Terapia care reduce colesterolul cu aproape 50%20.10.2025, 17:01
-
-
-
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Băutura care îți oferă mai multă energie decât un energizant: 4 beneficii uriașe
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.