Postul corect, de unde ne luăm proteinele dacă nu mâncăm carne. Recomandările dr Anca Hâncu

Florina Pop |
Data publicării:
EXCLUSIV
Fasole
Fasole

Medicul nutriționist Anca Hâncu a vorbit la Interviurile DC News și DC Medical despre ce să mâncăm în postul care se apropie.

Postul corect înseamnă o alimentație echilibrată, în ciuda lipsei unor alimente precum carnea. ”Să mâncăm proteine din năut, din salată de năut, din fasole, și nu cartofi pai pentru că e mare diferența cum ne aducem acele calorii”, subliniază medicul nutriționist Anca Hâncu la Interviurile DC News și DC Medical.

Potrivit acestuia, în timpul postului e important să ne aducem cantitatea de proteine cum se renunță la carne și sunt acceptate și chiftelele din soia, chiftelele care imită carnea, variante de brânză și iaurt tot din soia. ”Sunt variante corecte. Mai există pudra de cânepă care se pune în salate, proteine complexe. Când discutăm de un aport de proteine, variantele acestea sunt foarte bune”, completează medicul nutriționist Anca Hâncu.

Aceasta a ținut să sublinieze că, deși postim, ”aportul caloric e foarte important să fie echilibrat, să fie conform cu nevoile noastre energetice, nevoi pe care le stabilim  în funcție de sex, de activitatea fizică, de metabolismul bazal al fiecărei persoane, iar atunci când mâncăm corect, corpul nostru se menține la aceeași greutate”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel