Secretul unei alimentații corecte. Dr Anca Hâncu explică

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Alimente
Alimente

Medicul nutriționist Anca Hâncu atrage atenția asupra ceea ce înseamnă, în adevăratul sens al cuvântului, un stil de viață sănătos.

La Interviurile DC News și DC Medical, medicul nutritionist Anca Hâncu a vorbit despre ce presupune un stil de viață sănătos. ”Înseamnă această combinație între activitate fizică, nutriție corectă, absența fumatului, somn odihnitor - ceea ce numim mindfulness, adică armonia dintre minte, corp, gânduri și emoții. Toate acestea împreună construiesc (sau nu) un stil de viață sănătos”, afirmă medicul Anca Hâncu.

La capitolul nutriție corectă, puțini, afirmă dr Anca Hâncu, știu că o alimentație corectă e sinonimă cu un echilibru între calorii și consumul de calorii. ”Caloriile trebuie să fie adecvate persoanei respective, consumului energetic, vârstei, nevoilor nutritive, dar vorbim și de macronutrienți și de micronutrienți, vorbim și de un orar al meselor care este foarte important și de calitatea alimentelor”, explică specialista.

Aceasta atrage atenția asupra dezechilibrelor care pot apărea în alimentație, de aceea recomandă moderația. ”Moderația ar fi cheia acestui stil de viață sănătos”, a adăugat dr Anca Hâncu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel