Cum să fiți MAI SĂNĂTOȘI în 2021. Sfaturile unui medic

Florina Pop |
Data publicării:
Renunțarea la alcool aduce o stare mentală mai bună   FOTO: pexels.com
Renunțarea la alcool aduce o stare mentală mai bună FOTO: pexels.com

Mai puțin stres, mai mult gătit acasă. Sunt două recomandări venite din partea unui medic pentru un 2021 mai sănătos.

Medicul Angela Wright Marshall, președinte și CEO al Comprehensive Women's Health, a făcut câteva recomandări pentru livestrong.com. Pe lângă crearea sau lărgirea rețelei de amici cu care să faceți sport, specialistul recomandă să vă cunoașteți istoricul familial de boală.

”Tatăl tău are boli de inimă? Mama ta are diabet? Aveți un frate care a fost diagnosticat precoce cu cancer? Toate acestea pot fi ferestre în propriul risc pentru sănătatea ta”, spune ea. Plecând de la ce știți, medicul de familie vă recomandă ce analize să faceți ca să preveniți apariția unor afecțiuni la care sunteți predispuși genetic.

Un alt sfat este să vă îndepărtați de tot ce vă cauzează stres, să vă controlați tensiunea arterială. Necontrolată, aceasta poate duce la accident vascular cerebral, atac de cord, insuficiență cardiacă, boli de rinichi și multe altele, potrivit American Heart Association. Faceți mișcare! Cel puțin 150 de minute pe săptămână de exerciții cardio de intensitate moderată - mers pe jos, mers cu bicicleta, dar și antrenament de forță de două ori pe săptămână, potrivit sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel