Cum să-ți dai seama că ai mâncat prea mult. Care sunt simptomele și ce poți să pățești dacă te supraalimentezi

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
mancat - FOTO: Freepik@weyo
mancat - FOTO: Freepik@weyo

Cum să-ți dai seama că ai mâncat prea mult. Care sunt simptomele supraalimentării.

Cum să-ți dai seama că ai mâncat prea mult. Este ușor să te așezi pe canapea cu o porție mare de mâncare și fără să îți dai seama, mănânci și ultima mușcătură. Sau poate că te-ai plictisit la locul de muncă sau te simți puțin ciudat la un eveniment și te trezești gustând orice este la îndemână atunci când nici măcar nu ți-e atât de foame pentru început.

"Ca indivizi activi, mâncăm pentru a ne alimenta corpul, dar ca oameni unici, mâncăm din atât de multe alte motive", spune Claire Shorenstein, dietetician înregistrat la New York la Find Your Trainer, potrivit classpass.

Vezi și: Kaki, conținut ridicat de fibre și vitamina A. Scade colesterolul și menține sănătatea ochilor

Simptome de supraalimentare

Deși nu există un răspuns universal, deoarece nevoile tale de nutriție variază în funcție de mărime, sex, vârstă, metabolism și alți factori, este important să recunoști semnele grăitoare că consumi prea multe calorii.

Cum să-ți dai seama dacă mănânci prea mult:

Te îngrijorezi că exagerezi, dar nu știi sigur? Consultați acești indicatori.

- Continui să mănânci chiar și după ce te simți sătul

- Te simți atât de plin încât trebuie de fapt să respiri înainte de următoarea mușcătură

- Abia acorzi atenție mesei din fața ta

- Te simți greu după ce termini o masă

Vezi și: Infecțiile tractului urinar, remedii de încercat acasă. Ce să nu faci niciodată. Când trebuie să te prezinți la medic

- Nu poți să-ți păstrezi mâncarea preferată în casă fără să mănânci totul într-o singură ședință

- Continui să mănânci chiar și după ce te simți mulțumit

- De fapt, stomacul tău știe când ai avut doar cantitatea potrivită sau mult prea mult.

"Acesta este un lucru pe care majoritatea dintre noi îl facem din când în când și multe dintre ele au legătură cu obiceiurile legate de alimentație, de exemplu, de a mânca prea repede și de a fi distrași în timp ce mâncăm. Este nevoie de aproximativ 20 de minute pentru ca creierul și stomacul să comunice că ești plin, așa că, dacă dai cu lopata prea repede mâncarea, acest lucru poate contribui la supraalimentare", spune Isabel Smith, R.D., un dietetician și expert în fitness din New York City.

- Te simți atât de plin încât trebuie de fapt să respiri înainte de următoarea mușcătură

- Abia acorzi atenție mesei din fața ta

"Corpul tău are nevoie de un pic de timp pentru a produce leptina, un hormon care semnalează sațietatea creierului tău. Dacă mâncați rapid și nu acordați atenție mesei, puteți mânca prea mult înainte ca hormonul de sațietate să vă semnaleze chiar creierului că sunteți plin", spune Kayleen St. John, R.D., M.S., consilier nutrițional și culinar.

Vezi și: Cum și cât se fierb pastele. Uită de tot ce știai până acum și ce scrie pe pungă. Dezvăluirea care i-a enervat pe bucătari

Ce să faci dacă simți că ai mâncat prea mult

Sunt câteva metode simple de a ameliora senzația de prea plin după masă, fără a fi nevoie de medicamente. Iată ce ar trebui să faceți dacă simțiți că ați mâncat prea mult.

Faceți o plimbare

O plimbare ușoară va ajuta la stimularea digestiei și uniformizarea nivelului de zahăr din sânge. Sau du-te la o plimbare cu bicicleta. Dar nu exagera. Un antrenament real ar putea trimite sângele la picioare în loc de stomac, ceea ce ar putea încetini digestia.

Vezi și: Igiena personală, vitală. Cum te poți feri de gripă și alte boli. Reguli pe care le-ai ignorat până acum

Bea apă

Bea puțină apă după o masă copioasă. Aceasta poate ajuta organismul să scape de excesul de sare. De asemenea, vă poate împiedica să vă constipați. Continuați să beți apă în restul zilei pentru a vă menține hidratat.

Nu te pune la somn

În primul rând, pierzi șansa de a arde o parte din acele calorii pe care tocmai le-ai mâncat. De asemenea, atunci când te culci cu stomacul plin, mâncarea își poate croi drum înapoi. Acest lucru poate încetini digestia și agrava refluxul acid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel