Cum scoți petele de vin roșu. Trucul genial cu vin alb la care nu te-ai fi gândit niciodată

Cum scoti petele de vin rosu - Foto: Freepick
Cum scoti petele de vin rosu - Foto: Freepick

Cum scoți petele de vin roșu. Trucul genial la care nu te-ai fi gândit niciodată.

Vinul roșu este o băutură foarte iubită și asta pentru un motiv întemeiat. Este delicios și s-a dovedit că are multe beneficii pentru sănătate.

Deși vinul roșu conține antioxidanți și polifenoli care pot ajuta la reducerea riscului de boli de inimă, vinul roșu conține și pigmenți care pătează suprafețele.

Atunci când vinul roșu este vărsat pe țesături sau pe covoare, poate lăsa o pată inestetică, greu de îndepărtat.

Fie că vă poate curge pe fața de masă, pe un covor sau pe cămașă, vinul vărsat nu trebuie neapărat să vă strice momentul.

Chiar dacă poate părea contraintuitiv, utilizarea vinului alb pentru a îndepărta petele de vin roșu poate fi o soluție eficientă.

Ei bine, turnând rapid vin alb pe zona pătată, vinul alb poate ajuta la diluarea vinului roșu și poate face mai ușoară îndepărtarea petei.

Este important să tamponați zona cu o cârpă curată și uscată pentru a îndepărta cât mai mult din lichid.

Ulterior, aplicați pe pată o soluție din părți egale de detergent de vase și peroxid de hidrogen și lăsați-o să acționeze timp de câteva minute înainte de a spăla țesătura în mașina de spălat.

Utilizând vinul alb ca prim pas în acest proces, puteți îndepărta cu ușurință petele de vin roșu și puteți evita necesitatea unor servicii profesionale de curățare costisitoare, potrivit Medical News.

Alte trucuri pentru îndepărtarea petelor de vin roșu

- Sare

Sarea este excelentă pentru covoare și mochete.

De îndată ce vă pătați covorul cu vin roșu, ștergeți cât mai mult din el cu un prosop de hârtie, apoi acoperiți întreaga pată cu sare până când nu mai vedeți pata de vin roșu. Lăsați sarea să se absoarbă în pata umedă și apoi uscați. Pe măsură ce sarea se usucă, ar trebui să absoarbă pata. Apoi, pur și simplu aspirați totul.

- Apă clocotită

Apa clocotită este excelentă pentru fețele de masă.

Fierbeți apă într-un ibric de ceai. În timp ce fierbeți apa, găsiți un bol mare de sticlă și puneți-l în chiuvetă. Apoi întindeți porțiunea de țesătură care are pata pe ea peste bol și fixați-o cu un elastic. Țesătura trebuie să fie întinsă. Când apa fierbe, turnați-o de la o înălțime de peste 30 de centimetri deasupra petei direct pe țesătură. Pata ar trebui să se spele.

- Oțet alb și detergent de rufe

Acest amestec este excelent pentru haine.

Acoperiți pata în oțet alb, care neutralizează pigmenții mov și roșii. Imediat după aplicarea oțetului, frecați cu detergent lichid, apoi spălați în apă caldă. Pata ar trebui să se ridice.

- Bicarbonat de sodiu și apă

Acest amestec este excelent pentru haine și covoare.

Ca în cazul sării, bicarbonatul de sodiu este o modalitate excelentă de a absorbi și de a sparge o pată de vin roșu. Odată ce zona este tamponată, acoperiți generos cu o pastă de bicarbonat de sodiu și câteva picături de apă (aceasta trebuie să fie suficient de fină pentru a fi aplicată, dar nu prea lichidă).

Pe un covor, lăsați pasta să se usuce complet și apoi aspirați-o. Pe haine, lăsați pasta să se usuce complet, apoi spălați-le în apă caldă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel