Cura de slăbire. Unde dispare grăsimea când pierdem în greutate

DCMedical Team |
Data publicării:

Lumea este obsedată de diete şi cure de slăbire, însă puţini ştiu unde şi cum dispare grăsimea atunci când pierdem în greutate.

Cea mai des întâlnită concepție greșită de departe a fost că grăsimea este transformată în energie. Problema cu această teorie este că încalcă legea conservării materiei, pe care toate reacțiile chimice le respectă, relatează cnn.com. Unii respondenți consideră că grăsimea se transformă în mușchi, ceea ce este imposibil, iar alții au presupus că este eliminată prin colon. Numai trei dintre respondenții sondajului realizat de către sursa citată au dat răspunsul corect, ceea ce înseamnă că 98% dintre profesioniștii din domeniul sănătății din sondaj nu au putut explica modul în care funcționează pierderea în greutate.

Deci, unde merge grăsimea?

Răspunsul corect este acela că grăsimea este transformată în dioxid de carbon și apă. Dioxidul de carbon este eliminat prin respiraţie, iar apa se amestecă în circulația dumneavoastră până când se pierde sub formă de urină sau transpirație. Acest lucru surprinde pe toată lumea, dar, de fapt, aproape tot ceea ce mâncăm vine înapoi prin plămâni. Fiecare carbohidrat pe care îl digerați și aproape toate grăsimile sunt transformate în dioxid de carbon și apă. Același lucru este valabil și pentru alcool. Proteina împarte aceeași soartă, cu excepția părții mici care se transformă în uree și alte substanțe solide, pe care le excretați sub formă de urină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel