De ce cura de slăbire e o ”soluție păguboasă”. Opinia dr Doru Negru

Adisa Codruț |
Data publicării:
EXCLUSIV
Slăbit
Slăbit

Invitat la interviurile DC Medical, dr Doru Negru, medic primar boli interne, diabet, nutriție și boli metabolice a discutat și despre cura de slăbire.

Cura de slăbire. Doru Negru este medic primar Boli Interne, Diabet, Nutriție și Boli metabolice la Spitalul Clinic Sanador. La interviurile DC Medical, acesta a subliniat importanța modului în care mâncăm.

În opinia acestuia plimbarea de după masă este "sănătate curată", însă cum joburile nu permit asta trebuie găsite alte soluții. "Cum să fac ca puținul pe care ar trebui să-l mănânc să mi se pară a fi suficient? Pentru că noi am fost obișnuiți să mâncăm mult mai mult decât avem noi nevoie. Iar în ultimii zeci de ani mâncăm concentrate alimentare", afirmă dr Doru Negru.

Amintindu-i-se de chirurgia bariatrică, acesta spune:

"Păi de ce să pun frână aice (n. r. stomac) când pot să o pun aicea (n. r. și arată spre gură)? Ce înseamnă asta? Înseamnă că induc o maldigestie și pe urcă cum o mai fac la loc? (...) De la 170-180 de kilograme la 1,70 n-am cum să-l mai scad pe omul acesta care nici nu mai poate să alerge. Dacă are o boală care-l împiedică să facă mișcare".

Specialistul întreabă retoric dacă ne obligă cineva să mâncăm și reamintește că orice obicei se învață, dar se și dezvață.

"Noi, oamenii, în prostia noastră cea mare, vedem că ne-am îngrășat și găsim cea mai păguboasă soluție de a rezolva această problemă: tragem o cură de slăbire! Ce-i aia cură de slăbire? Mănânc mai rar sau mai puțin. Păi, organismul nu e obișnuit cu asta de milioane de ani. Și organismul vede și ce face? Reduce turația motorului! Face aceeași treabă cu mai puțin consum de energie. Când mănânci, el nu crește turația motorului, că a băgat de seamă că nu primește. Merge cu turație redusă și tot ce e în plus depozitează. (...) Când nu mâncăm nu ia grăsime din depozite, ci din mușchi. Organismul se adaptează", explică dr Doru Negru.

Concluzia specialistului? Soluția nu este cura de slăbire, ci mâncarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel