De ce să mănânci nucă de cocos: 5 efecte neașteptate pentru sănătate

Angela Sabău |
Data publicării:
Nuca de cocos        Foto: pixabay.com
Nuca de cocos Foto: pixabay.com

Nuca de cocos are o serie de beneficii pentru sănătate. Iată cinci dintre cele mai importante.

Nuca de cocos este un aliment versatil și poate servi ca aliment multifuncțional cu mai multe beneficii pentru sănătate.

Iată 5 beneficii ale folosirii nucii de cocos în rutina zilnică.

Bună pentru sănătatea dentară

Se știe că uleiul de cocos are acizi grași cu lanț mediu (MCFA) care sunt buni pentru igiena dentară. Ajută la prevenirea infecțiilor cauzate de canalele radiculare și la distrugerea bacteriilor din gură. Protejează dinții împotriva cariilor și protejează gingiile.

Bună pentru pierderea în greutate

Nuca de cocos oferă colesterol bun care poate ajuta la pierderea acelor kilograme în plus. Este o alegere sănătoasă pentru cei care caută o dietă săracă în carbohidrați. Poate fi adăugat cu ușurință în dietă și consumat sub diferite forme.

Reduce riscul cardiac

Deoarece promovează colesterolul bun, nuca de cocos este un ingredient excelent pentru a menține o inimă sănătoasă. Consumul de ulei de nucă de cocos virgin poate reduce riscul de boli de inimă și diabet.

Bună pentru hidratare

Apa de cocos poate fi consumată zilnic, este foarte hrănitoare și plină de minerale de care organismul are nevoie. Electroliții care sunt prezenți în apa de cocos sunt esențiali pentru a menține corpul hidratat și energic.

Controlează nivelul zahărului din sânge

Nuca de cocos are un conținut scăzut de carbohidrați și este bogată în aminoacizi. Are capacitatea de a regla nivelul de zahăr și, deoarece nuca de cocos este un aliment cu conținut ridicat de fibre, ajută și digestia și îmbunătățește rezistența la insulină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel