De ce să nu dormi niciodată cu televizorul pornit

Angela Sabău |
Data publicării:
Uitatul cu orele la televizor este dăunător inimii FOTO: pixabay.com
Uitatul cu orele la televizor este dăunător inimii FOTO: pixabay.com

Deși este deja un obicei frecvent, adormitul în fața televizorului pornit poate avea consecințe neplăcute pentru sănătate.

Tuturor ni s-a întâmplat măcar o dată să ne așezăm la un film bun, dar să ne trezim mai târziu că filmul s-a terminat, iar noi am pierdut cea mai mare parte pentru că am adormit. Asta însă, spun specialiștii, poate avea efecte nedorite asupra sănătății.

Starea de spirit

Cercetările arată că adormitul la televizor are un efect asupra dispoziției. Potrivit doctorului Guy Meadows, acest lucru are legătură cu lumina emisă de televizor.

Depresie

„Suntem proiectați să dormim în întuneric. Când răsare soarele, receptorii de lumină din retină din partea din spate a ochiului ne spun să ne trezim prin inhibarea eliberării de melatonină, hormonul care ne face somnoroși ”, explică dr. Meadows pentru Daily Mail. Deci, când dormiți în fața unui ecran luminos al televizorului, s-ar putea ca asta să vă împiedice să cădeți într-un somn profund. Și din moment ce somnul și starea de spirit sunt conectate unele cu altele, starea de spirit este afectată de faptul că nu dormiți suficient. Dacă faceți acest lucru în mod frecvent, s-ar putea chiar să ajungeți să suferiți de depresie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel