Orezul cu indice glicemic scăzut, soluție promițătoare pentru gestionarea diabetului
Acest aliment scade glicemia și ajută la gestionarea diabetului.
Să mănânci sau să nu mănânci ouă, asta e întrebarea. În timp ce ouăle aduc numeroase beneficii pentru sănătate, există, de asemenea, posibile efecte nefaste, mai ales când exagerezi. Iată un efect...
Începem cu efectele benefice. Gălbenușurile de ou conțin luteină, care este un tip de carotenoid, legat de beta-caroten, care are proprietăți antioxidante. S-a demonstrat, spre exemplu, că luteina din ouă protejează sănătatea ochilor, prevenind cataracta și îmbunătățind simptomele asociate cu degenerescența maculară legată de vârstă. Ouăle conțin și mulți alți nutrienți cheie, cum ar fi vitaminele B, seleniu și fosfor, toate benefice pentru sănătatea organismului.
Dar, pe lângă acestea, ouăle conțin colesterol. Fiecare ou are aproximativ 200 de miligrame de colesterol. De asemenea, ouăle conțin și grăsimi saturate. Or, consumul de alimente bogate în colesterol și grăsimi saturate este cunoscut ca fiind factor de risc pentru bolile de inimă. Un studiu din 2010 publicat în Canadian Journal of Cardiology (link direct studiu) a arătat că persoanele care mănâncă în mod regulat ouă au un risc cu aproape 20% mai mare de a se confrunta cu probleme cardiovasculare.
Dar, studiile au arătat, de asemenea, că de fapt colesterolul pe care îl ingerați din surse dietetice (cum ar fi cel din gălbenușul de ou) nu crește neapărat colesterolul în sânge. Deoarece ficatul produce colesterol, acesta ajustează cât de mult produce în funcție de aportul de colesterol din dietă. De asta, spre exemplu, la majoritatea oamenilor, nivelul colesterolului nu crește deloc atunci când mănâncă ouă.
Un studiu (link direct studiu) a arătat că, la 70% dintre oameni, consumul de ouă nu a ridicat deloc nivelul de colesterol. Pentru context, ceilalți 30% au avut un nivel de colesterolul total și LDL ușor crescut. Experții spun că dacă mănânci între 2 și 6 ouă, câte unul-două pe zi, timp de o săptămână, ești în siguranță.
Dar dacă mănânci trei sau patru ouă în fiecare zi, atunci este posibil să ai colesterolul crescut.
De asemenea, este bine să te uiți și la compoziția altor mâncăruri: unele sosuri conțin maioneză, care e făcută din ouă, sunt salate care conțin ou fiert, or dacă tu ai mâncat deja omletă la micul dejun, ar fi mai bine să le eviți.
Acest aliment scade glicemia și ajută la gestionarea diabetului.
Acest semn de pe față îți arată un nivel ridicat al glicemiei. Poate fi debutul diabetului.
Acest simptom banal care apare noaptea poate fi un semn al diabetului. Nu este vorba de urinarea nocturnă.
Diabetul poate fi inversat. Astfel, pancreasul poate din nou să producă insulină.
Acest obicei extrem de frecvent îți distruge rinichii. Poate duce la efectare renală gravă.
Gestionarea nivelului glicemiei pe timpul nopții este crucială pentru un somn odihnitor și o mai bună gestionare a diabetului.
Această legumă comună reduce nivelul zahărului din sânge cu 50%.
Alimentul neașteptat care poate preveni diabetul. Reglează controlului zahărului din sânge, reducând astfel riscul de a dezvolta diabet.
Cum trebuie, de fapt, să gătești peștele congelat. Detaliul important de care să ții cont.
Oamenii de ştiinţă au identificat un hormon care provoacă diabet de tip 2 la persoanele obeze.
Mănânci emoțional fără să știi? Care este adevărata cauză din spatele kilogramelor în plus.
De ce îți crește burta după 40 de ani, chiar dacă mănânci sănătos. Nu este vorba de fluctuațiile hormonale.
Aceste trei semne ale diabetului apar dimineața. Sunt puse adesea pe seama somnului.
Complicația letată la care sunt expuși diabeticii. De ce nu funcționează tratamentul.