Deficiență de fier și anemie, ce trebuie să mănânci

Fierul ajută organismul să producă suficiente globule roșii pentru a transporta oxigenul în întregul corp. Prin urmare, persoanele care au deficiență de fier simt adesea oboseala nejustificată. Dacă...
Mâncați alimente bogate în vitamina C pentru a crește absorbția de fier, relatează „Vegetarian Times".
Peste si fructe de mare
Unele pește și fructe de mare pot furniza surse bogate de fier. Scoicile, stridiile și peștele conțin cantități mari de fier heme. Conform Institutelor Naționale de Sănătate, stridiile conțin 4,5 mg de fier pe porție, iar halibutul conține 0,9 mg de fier pe porție.
Heme fier este forma de fier care este mai ușor absorbit și menținut în organism. O persoană cu deficiență de fier sau anemie va trebui să mănânce mai puțin pește sau fructe de mare decât alte alimente bogate în fier, deoarece acestea conțin cel mai bun tip de fier în cantități mari, notează Livestrong.
organe de animale
Organele care provin din pui, porci și vaci oferă surse semnificative de fier heme, notează Clinica Cleveland. De exemplu, o porție de ficat de pui conține 12,8 mg de fier, relatează NIH.
Deși aceste organe sunt surse bogate de fier, consumă-le cu moderație din cauza cantităților mari de grăsimi saturate și calorii. Prin urmare, aceste cărnii sunt bogate în fier și pot ajuta o persoană să depășească o deficiență de fier, dar dacă persoana este expusă riscului de boli de inimă, carnea de organe nu poate fi cea mai bună opțiune.
Nuci, semințe și fasole
Proteinele pe bază de plante, precum nuci, semințe și fasole oferă toate cantități semnificative de fier. Conform NIH, pentru fiecare porție de fasole neagră conțin 3,6 mg de fier, fasolea roșie conține 5,2 mg de fier, iar soia fiartă conține 8,8 mg de fier.
Aceste alimente bogate în fier, pe bază de plante, conțin cantități semnificative de fier non-heme. Conform „The Vegetarian Times", fierul non-heme, deși este bun pentru deficiența de fier, trebuie consumat în cantități mai mari, deoarece nu este atât de ușor absorbit sau reținut în organism. Oamenii pot consuma o varietate de nuci, semințe și fasole diferite, cum ar fi unt de arahide, conserve de fasole, linte și semințe de dovleac pentru a obține fier ridicat. De asemenea, sursele de fier pe bază de plante conțin mai puține calorii și grăsimi sănătoase. Prin urmare, acestea pot fi o opțiune sănătoasă pentru o persoană care se luptă cu greutatea sau cu risc pentru boli de inimă.
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Cum scap de pofta de dulce
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Dieta care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Cum să controlezi tensiunea arterială prin alegeri alimentare inteligente.
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.