Deficit de vitamina D, află cu ce afecțiuni se asociază

Alexandra Mănăilă / 11 dec 2018 / 23:11
Vitamina B7 îți poate influența rezultatul analizelor de laborator
Vitamina B7 îți poate influența rezultatul analizelor de laborator

Persoanele care se confruntă cu deficit de vitamina D nu sunt deloc puține la număr, potrivit oamenilor de știință americani, care atrag atenția că lipsa acestei vitamine dn organism reprezintă o amenințare gravă la adresa sănătății.

Deficitul de vitamina D nu afectează numai densitatea osoasă, ci este este asociat și cu afecțiuni precum bolile cardiace, declinul mental, unele tipuri de cancer, bolile autoimune, bolile infecțioase și diabetul de tip 2.

Din păcate, foarte putine alimente conțin în mod natural vitamina D. Unele sunt fortificate cu aceasta, dar de obicei sunt doar 100 UI de vitamina D per porție, ceea ce face puțin probabil să se obțină minimul zilnic necesar doar din dietă.


Problema persoanelor care se confruntă cu acest deficit este dublă, după cum arată MedicineNet.com. Pe de o parte nu știu de cât de multă vitamina D au nevoie și, pe de alta, cum să o obțină. Între 600 și 800 de unități internaționale (UI) reprezintă suma zilnică recomandată, dar poate fi nevoie de mai mult de atât pentru a repara deficitul. Corpul poate produce vitamina D prin expunerea la soare, dar există multe variabile, de la timpul zilei până la locația și culoarea pielii.


Tratarea deficitului de vitamină D este foarte important indiferent de vârstă. De exemplu, în cazul nou-născuților cu deficit de vitamina D s-a observat că există un risc crescut de schizofrenie mai târziu în viață.

Descoperirea deficitului ar putea ajuta la prevenirea bolii prin tratarea acestei deficiențe în primele etape ale vieții. O legătură există și între deficitul de vitamina D prenatal și riscul crescut de autism în copilărie. Deficitul de vitamina D este strâns legat și de acumularea crescută de grăsimi corporale și de obezitate, natura exactă a acestei relații fiind în prezent investigată intens de către cercetători.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy