Delicii sănătoase de Ziua Îndrăgostiților: rețete de fursecuri aromate pe care să le încerci

Bucură-te de Ziua Îndrăgostiților cu aceste rețete de fursecuri delicioase și sănătoase.
Ziua Îndrăgostiților cere ca toate lucrurile să fie făcute din ciocolată și în formă de inimă, iar aceste rețete sănătoase cu ciocolată de Ziua Îndrăgostiților sunt cele mai bune când vrei să obții ceva delicios dar fără zahăr adăugat.
Deși pot fi mai sănătoase decât clasicul fursec cu fulgi de ciocolată, nimeni nu ar ști că au fost produse cu ingrediente mai sănătoase, datorită gustului copleșitor.
Aceste fursecuri sănătoase cu fulgi de ciocolată de Ziua Îndrăgostiților sunt completarea ideală pentru activitățile pe care le vei desfășura acasă de Ziua Îndrăgostiților. Fie că vrei să faci niște prăjituri de sezon sau ai nevoie de un cadou făcut rapid și manual, acestea vor fi completarea perfectă pentru Valentine's Day.
Ingrediente:
- 118 ml ulei de cocos, topit
- 177 g zahăr de cocos
- 2 ouă
- 15 ml lapte de ovăz
- 5 ml extract de vanilie pură
- 5 g praf de copt
- 1,25 g sare de mare
- 205 g de făină fără gluten
- 118 g fulgi de ciocolată neagră neîndulcită
- 30 g de semințe de cacao
- Iaurt fără lactoză și sprinkles
1. Începe prin a adăuga uleiul de nucă de cocos topit, zahărul din nucă de cocos și ouăle într-un castron și amestecă până când se combină. Apoi adaugă extractul de vanilie și laptele de ovăz.
2. Pune praful de copt, sarea, apoi încorporează treptat făina fără gluten, combinând-o până când este complet încorporată.
3. Adaugă fulgii de ciocolată.
4. Pune aluatul la frigider pentru o jumătate de oră.
5. Unge cu ulei de nucă de cocos tăietorul de fursecuri în formă de inimă, apoi rulează aluatul răcit în bile cu diametrul de un centimetru. Utilizând tăietorul de fursecuri, presează aluatul pe foaia de copt care a fost acoperită cu hârtie de pergament. Scoate tăietorul de fursecuri și repetă procesul cu bilele de aluat rămase.
6. FitOn recomandă coacerea timp de aproximativ zece minute la 180 de grade.
7. Așteaptă ca fursecurile să se răcească înainte de a le acoperi cu iaurt și sprinkles sau ornamente pentru prăjituri.
Foto: Freepik
Mai jos găsești o altă rețetă de fursecuri care se potrivesc de minune pentru Ziua Îndrăgostiților:
Ingrediente blad:
- 120 g de făină de nucă de cocos
- 1 ou
- 30 ml lapte de cocos (sau lapte de migdale)
- 60 ml de miere crudă
- 120 ml ulei de nucă de cocos (sau unt)
- 1,25 g de sare de mare
- 2,5 ml de extract de vanilie
- 5 g de bicarbonat de sodiu
Ingrediente pentru glazură:
- 60 ml ulei de nucă de cocos sau unt (răcit)
- 60 ml de miere
- 5 ml de extract de vanilie
- Colorant alimentar natural (opțional)
- Sprinkles (opțional)
1. Preîncălzește cuptorul la 175°C.
2. Într-un castron, cerne 120 de grame de făină de cocos, apoi adaugă 1 linguriță de bicarbonat de sodiu și 1/4 linguriță de sare.
3. Adaugă în bol 1 ou, 60 de mililitri de miere, 120 de mililitri de ulei de cocos topit, 30 de mililitri de lapte de cocos și 5ml de extract de vanilie.
4. Amestecă ingredientele cu un mixer sau cu mâna până când amestecul este neted și fără cocoloașe.
5. Tapetează o foaie de copt cu hârtie pergament și presară ușor cu făină un sucitor.
6. Întinde aluatul până când are o grosime de 6 milimetri și apoi folosește tăietor de fursecuri în formă de inimă pentru a crea formele.
6. Transferă fursecurile pe foaia de copt pregătită, pudrând din nou cu făină pe sucitor, dacă este nevoie.
7. Coace în cuptorul preîncălzit timp de 5 până la 15 minute, în funcție de cuptor și de înălțime. Urmărește-le cu atenție și scoate-le din cuptor odată ce marginile încep să se rumenească ușor. Coacerea excesivă va rezulta în fursecuri care sunt prea crocante.
8. Transferă cu grijă hârtia pergament cu fursecurile pe un grătar de răcire și lasă-le să stea timp de 5 până la 10 minute. Fursecurile vor continua să se gătească pe măsură ce se răcesc.
9. Într-un castron separat, combină 60 de grame de unt ușor răcit, 1 linguriță de extract de vanilie, 60 de mililitri de miere și 3 până la 5 picături de colorant alimentar roșu natural.
10. Se amestecă folosind un mixer sau cu mâna până la omogenizare. Se lasă la frigider până când glazura este fermă, dacă este necesar.
11. După ce prăjiturile s-au răcit complet, întinde glazura uniform peste ele cu ajutorul unui cuțit de unt.
12. Opțional, acoperă fursecurile glazurate cu sprinkles sau ornamente pentru prăjituri
Arată-le celor dragi cât de mult îți pasă prin coacerea unor prăjituri de casă, făcute cu dragoste, care țin cont de sănătate. Fii creativi când vine vorba decorațiuni și toppinguri, cum ar fi coloranți alimentari naturali și sprinkles, pentru a adăuga o notă festivă. Bucură-te de procesul de coacere și de împărtășirea acestor bunătăți delicioase cu cei dragi, creând amintiri prețioase care vor dura o viață întreagă.
-
Somnul de frumusețe nu e un mit! Explicația uimitoare a unui neurolog13.09.2025, 17:50
-
-
-
-
Câte zile poți mânca din ouăle fierte de Paște. Medicul Doru Negru: Niciodată nu țin mai mult de atât. Ouăle fierte tari sunt indigeste
Medicul Doru Negru ne-a dezvăluit câte zile e recomandat să consumăm din ouăle fierte de Paște.
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Cel mai bun tratament pentru constipație. Dr. Marius Sava: Trece repede prin intestin
Acesta este cel mai bun tratament pentru constipație. E atât de simplu și totuși mulți oameni nu îl știu sau nu țin cont de el.
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Nu vei mai face asta de acum
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Medicul Doru Negru atrage atenția.
Când adaugi sarea în tocănițe sau ciorbe: la început sau la mijloc? Greșeala pe care ai făcut-o
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Rețeta preferată a lui Ion Iliescu. Atât de simplă, dar ar putea fi secretul longevității lui
Fibrele alimentare: cheia prevenției cancerului. Descoperirea care schimbă regulile nutriției
O simplă schimbare de dietă ar putea reduce riscul de deces prematur cu aproape 20%
Beneficiile ascunse ale oțetului din cidru de mere. Promovează pierderea în greutate și ai grijă de inimă, piele și glicemie
Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau limonadă
Efectele negative ale apei cu lămâie. Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau prea multă limonadă.
Pască fără aluat. Chef Sorin Bontea, rețeta simplă care face furori. Cum trebuie puse stafidele CORECT
Cafeaua cu lapte: remediu minune pentru inflamații. Ce se întâmplă atunci când o bei
Nu mai arunca bananele înnegrite. 4 lucruri simple și rapide pe care le poți face. Nu te așteptai la asta
Pate de năut cu legume prăjite: rețetă simplă din 5 ingrediente. Cum faci cel mai bun pate de post
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Cum se fierb pastele, de fapt. Greșeala pe care ai făcut-o mereu. Să nu mai faci asta niciodată
Brânza și iaurtul provoacă insomnie și vise urâte. Semnul subtil că ai intoleranță la lactoză
Turtă dulce care se topește în gură: cea mai simplă rețetă. Secretul care o face pufoasă
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.
Murăturile, iaurtul și chefirul: cum îți transformă imunitatea în câteva zile
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
Băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua. Bea asta dimineața! Nu te agită
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Dieta cu murături: cum să slăbești rapid și să îți crești imunitatea. Un singur castravete are doar 10 calorii
Ingredientul care întărește murăturile. Sofia Vicoveanca: Este nelipsit! Îi dă culoare și dulceață
Ce sunt striațiile albe de pe pieptul de pui. Cum alegi carnea de calitate
Cum să reduci riscul de accident vascular cerebral cu o simplă schimbare în dietă, recomandată de un expert în nutriție
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.