Demență. Alimentele care o țin departe

Florina Pop |
Data publicării:
Dieta de tip mediteranean   FOTO: pexels.com
Dieta de tip mediteranean FOTO: pexels.com

Alimentele care pot ține departe demența îmbină legumele, proteinele și uleiul de măsline cu vinul. Specialiștii le-au combinat din două diete cunoscute.

Dieta MIND o combinație a două regimuri alimentare cunoscute ce reduc riscul apariției demenței: dieta mediteraneană și DASH. Studiile făcute arată că reduc riscul de Alzheimer cu 53% la cei care le respectă, susține webmd.com.

Demență. Fast-food, o singură dată pe săptămână

Dieta MIND are 10 grupe de alimente: legume cu frunze verzi, alte legume, nuci, fructe de pădure, boabe, cereale integrale, pește, carne de pasăre, ulei de măsline și vin. „Trebuie să iubești o dietă care are vinul ca un grup de alimente", arată sursa citată.

Acest tip de regim alimentar recomandă consumul limitat de carne roșie, unt, margarină, brânză, produse de patiserie, dulciuri, prăjituri, fast-food. Ar fi bine să mâncați mai puțin de 4 porții pe săptămână de carne roșie, mai puțin de o lingură de unt pe zi, mai puțin de o gustare săptămânală de brânză, alimente prăjite și fast-food.

Demență. Afinele și căpșunii ajută la încetinirea simptomelor

Dieta cu proteine presupune fasole în fiecare zi, păsări de curte de două ori pe săptămână și pește o dată pe săptămână. Alte alimente: Legume și cereale - orice legume e bună, dar cele verzi și spanacul în special; nucile și boabele, gustări ideale mai ales că au fost legate de o mai bună sănătate a creierului.

„Deși cercetările privind funcția creierului și boabele sunt puține, o parte din știința din spatele dietei MIND poate include modul în care alimentele funcționează împreună. Cercetătorii încă încearcă să-și dea seama de ce funcționează atât de bine. (..) Afinele și căpșunile, în special, vă ajută să vă mențineți cât mai bine creierul și puteți încetini simptomele legate de boala Alzheimer", se precizează pe webmd.com.

Alte două produse dovedite că îmbunătățesc sănătatea creierului și ajută la protejarea împotriva Alzheimer în mai multe studii sunt uleiul de măsline și vinul. Ultimul, băut cu moderație. Un pahar pe zi pentru femei și două pentru bărbați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel