Dependența de alcool poate să difere, în funcție de studii

Consumul de alcool ar putea fi oarecum legat de nivelul de educație. Astfel, cercetătorii au descoperit un set de gene asociate cu educația, pe care le-au verificat, apoi la consumatorii de alcool. Descoperirea este...
Consumul de alcool este un factor de risc major pentru deces și dizabilitate, la nivel mondial. Pentru a evalua efectele posibile ale nivelului de educație asupra comportamentului consumului de alcool și dependenței de alcool, o echipă de cercetători de la Institutele Naționale de Sănătate din SUA a utilizat două metode statistice aleatoriii.
Autorii au utilizat datele genetice generate de consorțiile internaționale de genomică și au examinat un set de 53 de variante genetice asociate anterior cu diferențele de realizare educațională și legăturile lor cu anumite comportamente de consum de alcool. Ei au testat care dintre cele 53 de variante asociate cu atingerea educațională într-un studiu au fost prezente în ADN-ul persoanelor care au raportat diferite comportamente de consum de alcool în celălalt studiu.
Risc de dependență de alcool scăzut
Dr. Falk Lohoff, autorul corespunzător, a spus: „Folosind date de la un număr de aproximativ 780.000 de participanți la studiu, am constatat că variantele genetice asociate cu un plus de 3,61 ani de școlarizare au fost asociate cu un risc redus de aproximativ 50% de dependență de alcool. Prezența variantelor genetice asociate cu atingerea educațională au afectat, de asemenea, modelul consumului de alcool și tipul de băuturi alcoolice consumate de oameni."
Autorii au arătat că variantele genetice asociate cu atingerea unui nivel de învățământ superior nu au fost asociate cu cantitatea totală de alcool pe care oamenii au băut-o într-o săptămână, ci cu o frecvență redusă de băut la petreceri (consumând șase sau mai multe unități de alcool pe sesiune), cu frecvența pierderii de memorie datorită băuturii, cu băuturile totale consumate pe sesiune și aportului săptămânal de băuturi spirtoase distilate, bere și cidru.
Asocierea cu un consum mai puțin de băuturi spirtoase a fost mai accentuată la femei decât la bărbați, în timp ce scăderea consumului mediu săptămânal de bere plus aportul de cidru a fost mai pronunțat la bărbați decât la femei.
Variantele genetice responsabile
Variantele genetice asociate cu creșterea nivelului de educație au fost, de asemenea, asociate cu consumul mai frecvent atât la bărbați, cât și la femei, la consumul de alcool la mesă, în special la bărbați și la un consum mai mare de vin. Dr. Lohoff a spus: "Este important să înțelegem că, deși aceste variante genetice ne permit să investigăm posibilul efect al atingerii unui nivel mai înalt educațional asupra consumului de alcool și dependenței de alcool, acest lucru nu înseamnă că atingerea unui nivel mai înalt educațional nu poate fi modificată. Efectul posibil al educației înalte asupra consujmului de alcool pe care îl arătăm în acest studiu sugerează că creșterea nivelului de educație poate fi o țintă utilă pentru programele de prevenire împotriva consumului problematic de alcool, dependența de alcool și consecințele acestora. "
Autorii atrag atenția că, deoarece datele genetice examinate în acest studiu au fost obținute de la oameni din țările anglofone, aplicabilitatea descoperirilor în alte țări poate fi limitată. Replicarea concluziilor folosind date din diferite țări și etnii este necesară.
Deoarece educația nu măsoară decât anii de școală finalizați, determinând modul în care diverse aspecte ale educației au un impact diferit asupra consumului de alcool nu au fost posibile, dar ar trebui să fie cercetate în studiile viitoare, adaugă autorii.
7 ceaiuri care te scapă de răgușeală și tuse. Vindecă gâtul instant
Cum influențează cafeaua diversitatea bacteriană a intestinului. Legătura dintre sănătatea intestinală și consumul moderat de cafea
Un nou studiu evidențiază legătura dintre consumul de cafea și sănătatea microbiomului intestinal, deschizând noi perspective asupra beneficiilor acestei băuturi.
Sucul de soc, beneficii pentru diabetici. Scade nivelul de zahăr din sânge și arde grăsimile
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.
Planta care îți dă putere. Te scapă de stres și te ajută să dormi. Efectele ei sunt incredibile
Ingredientul puternic care îți curăță organele de grăsime și toxine. Multe femei îl adoră. Așa cureți stomacul, ficatul și colonul
Ceaiul care te ajută să slăbești rapid și natural. Arde multe grăsimi
Acest ceai te-ar putea ajuta să slăbești rapid, în mod natural. Reglează apetitul și provoacă arderea mai mare a grăsimilor.
Băutura delicioasă care poate reduce colesterolul rău datorită proprietăților sale
Singurul aliment care îți reglează tensiunea arterială - și NU e usturoiul!
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
Consumul de cuișoare, beneficii. 11 motive pentru care să le incluzi în dieta zilnică
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Dovleacul plăcintar, alimentul de sezon cu multiple beneficii. Scade tensiunea și glicemia
Această legumă scade glicemia și hipertensiunea în același timp. Are multiple efecte asupra sănătății.
Triptofanul, compusul cheie pentru un somn odihnitor. Sfaturi de la medicii specialiști
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
Te doare capul? Acest ingredient banal din bucătărie face minuni! E mai puternic decât o pastilă
Anghinarea, superalimentul care poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului. Combate balonarea
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Sardinele, superalimentul la conservă. Conținut ridicat de Omega-3
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Bea asta zilnic și trăiești mai mult. Băutura banală care îți curăță arterele, reduce stresul și prelungește viața
Mănâncă asta zilnic și pielea ta va străluci! 5 alimente pline de colagen și niacinamide
Extractul de coacăze negre accelerează arderea grăsimilor cu 200%. Efecte mai mari la femei
Fructul care arde grăsimile. Stimulează pierderea în greutate cu 200%. Oferă și protecție cardiacă.
Kombucha din ceaiul negru reduce microbii intestinali asociați cu obezitatea
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.
Planta medicinală care te ajută să slăbești. Arde grăsimile rapid
Această plantă medicinală veche de 2.000 de ani ar putea fi cheia pierderii în greutate. Arde grăsimile rapid și fără efort.
Leguminoasa banală care are mai multă proteină decât un ou și scade colesterolul fără efort
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.