Dependența de alcool poate să difere, în funcție de studii

Angela Sabău |
Data publicării:
Dependența de alcool este influențată de nivelul de educație
Dependența de alcool este influențată de nivelul de educație

Consumul de alcool ar putea fi oarecum legat de nivelul de educație. Astfel, cercetătorii au descoperit un set de gene asociate cu educația, pe care le-au verificat, apoi la consumatorii de alcool. Descoperirea este interesantă.

Consumul de alcool este un factor de risc major pentru deces și dizabilitate, la nivel mondial. Pentru a evalua efectele posibile ale nivelului de educație asupra comportamentului consumului de alcool și dependenței de alcool, o echipă de cercetători de la Institutele Naționale de Sănătate din SUA a utilizat două metode statistice aleatoriii.

Autorii au utilizat datele genetice generate de consorțiile internaționale de genomică și au examinat un set de 53 de variante genetice asociate anterior cu diferențele de realizare educațională și legăturile lor cu anumite comportamente de consum de alcool. Ei au testat care dintre cele 53 de variante asociate cu atingerea educațională într-un studiu au fost prezente în ADN-ul persoanelor care au raportat diferite comportamente de consum de alcool în celălalt studiu.

Risc de dependență de alcool scăzut 

Dr. Falk Lohoff, autorul corespunzător, a spus: „Folosind date de la un număr de aproximativ 780.000 de participanți la studiu, am constatat că variantele genetice asociate cu un plus de 3,61 ani de școlarizare au fost asociate cu un risc redus de aproximativ 50% de dependență de alcool. Prezența variantelor genetice asociate cu atingerea educațională au afectat, de asemenea, modelul consumului de alcool și tipul de băuturi alcoolice consumate de oameni."

Autorii au arătat că variantele genetice asociate cu atingerea unui nivel de învățământ superior nu au fost asociate cu cantitatea totală de alcool pe care oamenii au băut-o într-o săptămână, ci cu o frecvență redusă de băut la petreceri (consumând șase sau mai multe unități de alcool pe sesiune), cu frecvența pierderii de memorie datorită băuturii, cu băuturile totale consumate pe sesiune și aportului săptămânal de băuturi spirtoase distilate, bere și cidru.

Asocierea cu un consum mai puțin de băuturi spirtoase a fost mai accentuată la femei decât la bărbați, în timp ce scăderea consumului mediu săptămânal de bere plus aportul de cidru a fost mai pronunțat la bărbați decât la femei.

Variantele genetice responsabile 

Variantele genetice asociate cu creșterea nivelului de educație au fost, de asemenea, asociate cu consumul mai frecvent atât la bărbați, cât și la femei, la consumul de alcool la mesă, în special la bărbați și la un consum mai mare de vin. Dr. Lohoff a spus: "Este important să înțelegem că, deși aceste variante genetice ne permit să investigăm posibilul efect al atingerii unui nivel mai înalt educațional asupra consumului de alcool și dependenței de alcool, acest lucru nu înseamnă că atingerea unui nivel mai înalt educațional nu poate fi modificată. Efectul posibil al educației înalte asupra consujmului de alcool pe care îl arătăm în acest studiu sugerează că creșterea nivelului de educație poate fi o țintă utilă pentru programele de prevenire împotriva consumului problematic de alcool, dependența de alcool și consecințele acestora. "

Autorii atrag atenția că, deoarece datele genetice examinate în acest studiu au fost obținute de la oameni din țările anglofone, aplicabilitatea descoperirilor în alte țări poate fi limitată. Replicarea concluziilor folosind date din diferite țări și etnii este necesară.

Deoarece educația nu măsoară decât anii de școală finalizați, determinând modul în care diverse aspecte ale educației au un impact diferit asupra consumului de alcool nu au fost posibile, dar ar trebui să fie cercetate în studiile viitoare, adaugă autorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel