Conform statisticilor, în anul 2016, în judeţul Hunedoara erau diagnosticate cu depresie 2.251 persoane, numărul crescând la 2.346 în anul 2017 şi apoi reducându-se la 2.068 în anul 2018, notează agerpres.ro.
"Depresia este o boală care se tratează, de aceea este esenţial ca întreaga populaţie să conştientizeze importanţa recunoaşterii timpurii a semnelor şi simptomelor depresiei, ştiut fiind faptul că o mulţime de cazuri rămân nediagnosticate, fie ca urmare a nerecunoaşterii simptomatologiei depresiei, fie din cauza stigmatului pe care îl poartă orice tulburare psihică", a declarat medicul şef al DSP Hunedoara, Cecilia Birău.
Campania din acest an dedicată Zilei Europene Anti-Depresie a avut ca scop informarea şi conştientizarea medicilor de familie privind problematica depresiei, dar şi a populaţiei, cu accent pe gravide şi lăuze, pentru a recunoaşte semnele şi simptomele specifice depresiei postnatale şi a posibilităţilor de tratament.
DSP Hunedoara a marcat Ziua Europeană Anti-Depresie printr-o întâlnire cu elevii la o şcoală generală din Orăştie şi o alta la Centrul Militar din Deva, prilej cu care au fost prezentate diverse informaţii utile şi au fost distribuite materiale informative.
O nouă dezbatere pe tema depresiei va avea loc joi, 3 octombrie, la sediul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Deva.
În România, prevalenţa depresiei este estimată la circa 5% din numărul total de locuitori, în timp ce la nivel mondial boala afectează 4,4% din populaţie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News