Depresia a afectat peste 2.000 de persoane anul trecut, în Hunedoara

Adisa Codruț |
Data publicării:
Un anume tip de depresie nu răspunde la tratament
Un anume tip de depresie nu răspunde la tratament

Peste 2.000 de persoane au fost afectate de depresie în județul Hunedoara, în cursul anului trecut. Numărul este mai mic decât în 2017, potrivit Direcției de Sănătate Publică.

Conform statisticilor, în anul 2016, în judeţul Hunedoara erau diagnosticate cu depresie 2.251 persoane, numărul crescând la 2.346 în anul 2017 şi apoi reducându-se la 2.068 în anul 2018, notează agerpres.ro.

"Depresia este o boală care se tratează, de aceea este esenţial ca întreaga populaţie să conştientizeze importanţa recunoaşterii timpurii a semnelor şi simptomelor depresiei, ştiut fiind faptul că o mulţime de cazuri rămân nediagnosticate, fie ca urmare a nerecunoaşterii simptomatologiei depresiei, fie din cauza stigmatului pe care îl poartă orice tulburare psihică", a declarat medicul şef al DSP Hunedoara, Cecilia Birău.

Campania din acest an dedicată Zilei Europene Anti-Depresie a avut ca scop informarea şi conştientizarea medicilor de familie privind problematica depresiei, dar şi a populaţiei, cu accent pe gravide şi lăuze, pentru a recunoaşte semnele şi simptomele specifice depresiei postnatale şi a posibilităţilor de tratament.

DSP Hunedoara a marcat Ziua Europeană Anti-Depresie printr-o întâlnire cu elevii la o şcoală generală din Orăştie şi o alta la Centrul Militar din Deva, prilej cu care au fost prezentate diverse informaţii utile şi au fost distribuite materiale informative.

O nouă dezbatere pe tema depresiei va avea loc joi, 3 octombrie, la sediul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Deva.

În România, prevalenţa depresiei este estimată la circa 5% din numărul total de locuitori, în timp ce la nivel mondial boala afectează 4,4% din populaţie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel