Diabet, strategii diferite de prevenție în funcție de rasă și etnie

Angela Sabău |
Data publicării:
Diabet
Diabet

Predispoziția pentru a face diabet diferă în funcție de rasă și etnie. Cercetătorii americani au analizat care sunt cei mai expuși riscului, pentru a implementa strategii diferite de prevenire.

Există diferențe semnificative în ceea ce privește rata de diabet diagnosticat și nediagnosticat între subgrupurile de hispanici și asiatici americani, arată un studiu al guvernului federal.

Hispanicii și asiaticii reprezintă 23% din populația Statelor Unite și probabil o să reprezinte 38% până în 2060.

Aceste grupuri ar putea avea un risc mai mare pentru diabetul zaharat de tip 2, datorită factorilor genetici, de stil de viață și de mediu, au spus cercetătorii.

Studiul centrelor americane pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) a analizat datele federale ale sondajelor de sănătate pentru 2011 până în 2016. Printre hispanici, 25% dintre mexicani, 22% din puertoricani, 21% din cubanezi / dominicani, 19% din America Centrală și 12% dintre sud-americanii trăiau cu diabet diagnosticat sau nediagnosticat, conform studiului.

Strategii pentru prevenirea diabetului 

În rândul asiaticilor, procentele au fost de 23% pentru sud-asiatici, 22% pentru sud-estul asiatic și de 14% pentru est-asiatici, conform concluziilor publicate pe 20 decembrie în JAMA Medicină internă.

Ca și în cercetările anterioare, acest studiu a descoperit că asiaticii tind să aibă un indice de masă corporală mai scăzut (IMC) decât alte rase / grupuri etnice. IMC este o estimare a grăsimilor corporale în funcție de greutate și înălțime. Cu cât IMC este mai mare, cu atât este mai mare riscul de diabet tip 2.

Acest sondaj – reper de diabet oferă date esențiale care vor oferi informații mai bune pentru eforturile de sănătate publică de a ajunge la mai mulți americani cu strategii de prevenire și tratament adaptate, eficiente, a declarat directorul CDC, Dr. Robert Redfield, într-un comunicat de presă al agenție, citat de medicalxpress.com.

„Aceste date definite despre prevalența diabetului în rândul grupurilor demografice hispanice și asiatice pot ajuta furnizorii de servicii medicale și pacienții să reducă riscul de diabet de tip 2”, a adăugat el. 

Ann Albright, director al diviziei CDC de „traducere” a diabetului, a declarat că rezultatele stabilesc o bază pentru estimările viitoare și evidențiază diferențele în sarcina diabetului în rândul subgrupurilor asiatice hispanice și non-hispanice.

„Aceste date oferă, de asemenea, idei care ne permit să ajungem la grupuri cu risc mai mare și să ofere oportunități de consolidare a detectării diabetului și prevenirii diabetului de tip 2 și îngrijirii în aceste grupuri”, a spus ea în comunicatul de presă.

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel