Dieta bogată în proteine: ALIMENTE care te vor ajuta să pierzi în greutate

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Hrana sattvică    Foto: yogasat.ro
Hrana sattvică Foto: yogasat.ro

A ține dietă nu înseamnă a renunța la alimentele care îți plac, ci înseamnă pur și simplu să mănânci corect și să consumi o dietă echilibrată pentru a-ți menține corpul, mintea și sufletul fericit și sănătos.

O dietă bogată în proteine ​​este exact ceea ce avem nevoie pentru a rămâne în formă și sănătoși. Proteinele vă ajută să vă simțiți sătui și reduc pofta de mâncare și vă ajută să vă limitați aportul de calorii. O dietă bogată în proteine ​​înseamnă că mesele vor include o mulțime de proteine ​​și carbohidrați foarte limitați. Acest lucru oferă corpului caloriile și carbohidrații de care are nevoie pentru a produce energie. Proteinele ne ajută să slăbim, să creștem masa musculară și să luptăm cu bolile cronice precum tensiunea arterială și diabetul și colesterolul și altele. Acesta este motivul pentru care este esențial să consumați aceste alimente pentru o dietă sănătoasă și echilibrată.

Ouă

Albușurile au un conținut ridicat de proteine ​​și sunt sățioase. Sunt unul dintre cele mai populare și delicioase alimente sănătoase, care este ândrăgit de aproape toți pasionații de fitness datorită beneficiilor sale pentru sănătate.

Ovăz

Ovăzul este plin de fibre și minerale sănătoase și este plin de proteine ​​și oferă o masă sănătoasă excelentă. Includerea ovăzului în dieta dumneavoastră vă poate ajuta să rămâneți în formă și sătui pentru mult timp.

Pui

Pieptul de pui este cunoscut a fi unul dintre cele mai populare alimente sănătoase și bogate în proteine. Are un conținut scăzut de calorii și un conținut ridicat de proteine, ceea ce îl face un aliment excelent pentru sănătate.

Brânză de vacă

Brânza de vacă are foarte puține calorii și grăsimi și este bogată în calciu, minerale și vitamine. Datorită conținutului ridicat de proteine, este o gustare grozavă și sățioasă.

CITEȘTE PE DC MEDICAL: De ce să ai grijă la EMOȚII. Îți vor influența sănătatea fără să știi

Linte

Lintea și leguminoasele sunt bogate în fibre și minerale, cum ar fi magneziu și potasiu și fier și alți astfel de nutrienți care le fac un aliment sănătos de inclus în dieta bogată în proteine.

Lapte

Laptele este foarte hrănitor pentru cei dintre noi care nu au intoleranță la lactoza. În cazul în care aveți intoleranță la lactoză, puteți consuma lapte de soia sănătos. Laptele are un conținut ridicat de proteine ​​și este, de asemenea, bogat în calciu și multe vitamine și minerale care sunt o necesitate pentru organismul nostru.

Pește

Peștele este o sursă excelentă de proteine ​​slabe, iar peștii precum tonul și somonul au un conținut foarte ridicat de proteine ​​și au un conținut scăzut de grăsimi și calorii, ceea ce te ajută să te menții în formă. Peștele la abur și la grătar este o masă populară bogată în proteine ​​pentru pasionații de fitness.

Află mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel