Dieta cu 6 carbohidrați sănătoși PENTRU BĂRBAȚI

Dana Lascu |
Data publicării:
Dieta pentru bărbați, cu carbohidrați sănătoși. Fotografii colaj: Pixabay
Dieta pentru bărbați, cu carbohidrați sănătoși. Fotografii colaj: Pixabay

Carbohidrații sunt adesea considerați nesănătoși, dar există unii care sunt extrem de benefici mai ales în dieta pentru bărbați, dacă aceștia vor să slăbească în mod eficient. Așadar, iată câteva alimente bogate în carbohidrați sănătoși bune pentru bărbați:

Dieta fără carbohidrați – cunoscută sub numele de dieta ketogenică - este la modă nu doar la femei, ci și la bărbați. Ea presupune fie eliminarea în totalitate a consumului acestora, fie micșorarea cantității consumate. Acest lucru se datorează faptului că carbohidrații sunt adesea considerați nesănătoși și motivul îngrășării.

Dar cercetările spun că, de fapt, carbohidrații sunt importanți și necesari pentru a rămâne sănătoși, și că ei produc energia care ne dă putere. Așadar, eliminarea completă a carbohidraților din dietă nu este deloc o opțiune bună. Mai degrabă, ar trebui să consumați doar acei carbohidrați care sunt benefici organismului în programul de slăbire. Și acest lucru este valabil și pentru bărbați. Iată ce carbohidrați sunt recomandați în dieta pentru bărbați, pe lângă carne și pește:

1) Dovleacul ghindă (sau bostanul ghindă)

Are carbohidrați buni, fibre, vitaminele C și A și toate acestea vă protejează ochii, inima și metabolismul. Este o legumă dulce natural, care este foarte sănătoasă.

2) Merele

Merele sunt bogate și au toți nutrienții importanți, inclusiv carbohidrați și fibre care stimulează creierul. Reduce în mod eficient riscul de diabet de tip 2, iar antioxidanții din fruct ne protejează de deteriorarea radicalilor liberi. E adevărat ce se spune, că un măr pe zi ține medicul la distanță. 

3) Fasolea neagră și fasolea roșie

Fasolea neagră conține fibre, vitamina B6, acid folic etc., care toate pot hrăni bacterii intestinale sănătoase și reduce problema constipației. De asemenea, poate preveni deteriorarea vaselor de sânge și deteriorarea cauzată de colesterolul rău „LDL”. Fasolea roșie este, de asemenea, bogată în fibre solubile și proteine care vă reglează nivelul zahărului din sânge. Se poate adăuga fiartă, la rețetele de salată, spre exemplu.

4) Orezul brun

Orezul brun este bogat în fibre extrem de importante pentru sănătatea noastră, dă repede senzația de sațietate, ajutând astfel la pierderea în greutate. Este o opțiune mult mai sănătoasă decât orezul alb. 

5) Ananasul

Ananasul conține bromelină, o enzimă proteolitică care ajută la reducerea inflamației care determină creșterea în greutate, făcând hormonul de control al greutății, leptina, mai puțin eficientă. Ananasul îmbunătățește digestia iar conform dietei cu ananas (în care consumi 2 kilograme de ananas în 5 zile) fructul suprimă pofta de mâncare. Ananasul conține apă și fibre dietetice, este sărac în calorii și hrănitor. O cană de ananas conține doar 82 de calorii. De asemenea, vă face să rămâneți activ și energic, deoarece este bogat în vitamina B1. Nu în ultimul timp, sucul de ananas scade sinteza grăsimilor și crește lipoliza. 

6) Alte carbohidrați sănătoși pentru bărbați

Unii alți carbohidrați sănătoși pentru bărbați sunt mango, lapte cu ciocolată, pere, mazăre, ardei, struguri, cartof dulce, pâine neagră și pepene verde etc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel