Dieta cu miere, rezultate FABULOASE pentru sănătate: Slăbești și te protejezi de boli

Dana Lascu |
Data publicării:
Miere
Miere

Dieta cu miere nu doar că te ajută să slăbești încet dar bine, ci îți și aduce numeroase beneficii pentru sănătate, reducând riscul unor boli grave. 

Dieta cu miere este simplă, dar extrem de eficientă: presupune o alimentație sănătoasă, având în centru mierea și te va ajuta să slăbești minimum 6 kilograme pe lună. În plus, aduce numeroase beneficii pentru sănătate: vei dormi bine, arzând calorii pe timpul nopții, vei fi mai fericit și mult mai sănătos/sănătoasă, iar nivelul de stres se va reduce. În plus, mierea reduce riscul de apariție al unor boli degenerative, cum ar fi diabetul, bolile cardiovasculare și Alzheimer. 

„Dacă evitați zahărul și mâncarea nesănătoasă și urmați dieta cu miere, veți slăbi 1,3 kilograme pe săptămână sau 6 kilograme pe lună. Veți dormi ca un prunc, arzând calorii pe timpul nopții. Și, ca un bonus special, veți fi mai fericiți și mult, mult mai sănătoși, deoarece creierul dumneavoastră nu mai este înfometat.

Aceasta înseamnă că nivelul stresului va scădea și veți face tot ce se poate pentru a vă proteja împotriva bolilor degenerative, cum ar fi diabetul, bolile cardiovasculare și Alzheimer”, arată farmacistul expert în nutriție Mike McInnes, autorul unei cărți care detaliază dieta cu miere. 

Beneficiile pentru sănătate: 

1. Mierea poate proteja inima - studiile arată că are proprietăți antiadrenalină; 
2. Mierea poate scădea tensiunea arterială; 
3. Mierea poate reduce nivelul glucozei din sânge; 
4. Mierea este un antioxidant; 
5. Mierea vindecă insomnia; 
6. Mierea protejează creierul - pentru că aprovizionează constant cu combustibil celulele de nutriție ale creierului; 
7. Mierea poate îmbunătăți controlul greutății; 
8. Mierea influențează pozitiv memoria și capacitatea de a învăța - deoarece întreține funcțiile creierului; 
9. Mierea protejează stomacul - inhibă răspândirea bacteriei Helicobacter pylori, responsabilă, se pare, de declanșarea ulcerului gastric; 
10. Mierea protejează ficatul; 
11. Mierea are proprietăți antibacteriene - mierea de Manuka a fost folosită în spitale împotriva infecțiilor cu bacterii stafilococice rezistente la antibiotice; 
12. Mierea are proprietăți antivirale; 
13. Mierea are proprietăți antifungice; 
14. Mierea are proprietăți antiinflamatorii; 
15. Mierea poate avea efecte antitumorale. 

Ce presupune dieta cu miere

Regula numărul 1

În primul rând și cel mai important este că trebuie să înlocuiești tot zahărul din meniul zilnic cu miere. Practic, trebuie să alegi alimente proaspete și neprocesate, iar în loc de zahăr să folosești miere, aceasta este faza 1.

Dacă vreți să dați mai multe kilograme jos, treceți la Faza a doua, care implică schimbări de dietă suplimentare: - cum ar fi să optați complet pentru carbohidrații din făină integrală și să vă rezervați o zi pe săptămână în care să nu consumați deloc carbohidrați.

„Când mâncăm miere, moleculele de zaharuri sunt absorbite în sânge și ajung întâi în ficat. Acolo sunt extrase particulele de fructoză, transformate în glucoză și ascunse în depozitele de glicogen ale ficatului. Fructoza activează, totodată, mecanismele care atrag și mai multă glucoză în ficat. Asta înseamnă că depozitele de glicogen din ficat se umplu până la refuz - mult mai eficient decât atunci când mâncăm zaharuri obișnuite, motiv pentru care această rezervă de glicogen este mult mai stabilă decât una creată de zahărul simplu. Deoarece zaharurile sunt extrase din sânge și depozitate în ficat, organismul nu are ocazia de a înregistra o creștere bruscă a nivelului de glucoză în sânge, iar pancreasul nu este nevoit să declanșeze secreția unor cantități mari de insulină. Mai mult, dacă mușchii dumneavoastră nu mai au combustibil și încep să golească rezervele de glicogen ale ficatului, mierea are capacitatea de a a reține acel glicogen și de a-l păstra pentru a fi folosit doar de creier”, arată nutriționistul Mike McInnes. 

Regula numărul 2: o băutură cu miere în fiecare noapte, înainte de culcare

El arată, apoi, că 1-2 linguri de miere (poate fi și diluată cu apă) luate înainte de culcare îți vor face somnul liniștit, iar organismul va consuma caloriile din alimentele mâncate peste zi. 

Nutriționistul arată că mierea este și un excelent combustibil, având o cifră octanică ridicată. Este „perfectă pentru alimentarea atât a mușchilor, cât și a creierului în timpul exercițiilor fizice”, arată Mike McInnes. 

Regula numărul 3: eliminați complet junk-food.

Asta înseamnă că trebuie să cercetați cu atenție orice aliment ambalat sau care provine de la un fast-food. Evitați, așadar, cipsurile, băuturile carbogazoase, dulciurile/ciocolata, alimentele prăjite, alimentele procesate, mâncarea de tip fast-food, prăjiturile și produsele de patiserie, arată Mike McInnes, în cartea sa „Dieta cu miere”, apărută în România la editura Meteor Publishing. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel