Dietă cu puțini carbohidrați și multe grăsimi, potrivită vârstnicilor? Ce zic specialiștii

Florina Pop |
Data publicării:
Alimentația
Alimentația

Cercetători americani au observat îmbunătățiri ale compoziției corporale, distribuției de grăsimi și sănătății metabolice la vârstnici ca răspuns la o dietă de opt săptămâni, foarte scăzută în carbohidrați.

Într-un studiu de 8 săptămâni, cercetători de la Universitatea Alabama, SUA, au sesizat că vârstnicii au dat jos câteva kilograme în urma unei diete foarte scăzute în carbohidrați, dar cu multe grăsimi.

”După intervenția de opt săptămâni, în ciuda recomandării de a consuma o dietă care menține greutatea, grupul care a ținut dieta foarte scăzută în carbohidrați a pierdut mai multă greutate și masa totală de grăsimi decât grupul de dietă de control”, spun cercetătorii, într-un comunicat al universității amintite.

Participanții la cercetare au mâncat multe ouă, cel puțin 3 pe zi. ”Deși ouăle au făcut parte din acest studiu, nu putem concluziona că rezultatele noastre sunt rezultatul consumului zilnic de ouă, dar cred că ceea ce putem concluziona este că ouăle întregi pot fi încorporate în dietă într-un mod sănătos, fără a avea un impact negativ. colesterolul din sânge la adulții mai în vârstă”, adaugă autorii studiului.

În opinia acestora, studiul lor ”extinde cercetările anterioare pentru a arăta că poate fi o opțiune sigură, terapeutică pentru adulții mai în vârstă din anii 70 care se confruntă cu obezitate”.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel