Dieta cu rodie. Slăbești patru kilograme într-o săptămână
Rodia este o sursă de vitamine, fibre, minerale, taninuri, glucoză şi antioxidanţi, fiind un adevărat medicament natural pentru organism.
Rodia, datorită proprietăților sale antiinflamatoare, antipiretice, diuretice, de normalizare a digestiei, de întărire a mușchiului inimii, de creștere a hemoglobinei și stimulare a metabolismului, ajută la menţinerea sănătatea şi protejarea organismului de boli cum sunt cele circulatorii, de inimă sau tumorile cancerigene.
Pe lângă toate aceste proprietăți vindecătoare, trebuie să menționăm faptul că acest fruct ajută în mod eficient la scăderea în greutate și la detoxifierea organismului.
Dieta cu rodie are la bază o serie de alimente care conțin puține calorii. Dintre acestea fac parte legumele, fructele, carnea slabă și cerealele. Zilnic se bea suc de rodie, apă plată și ceaiuri neîndulcite din plante. Nu se consumă deloc alcool, grăsimi, dulciuri, carne grasă, alimente prăjite sau condimentate, produse de patiserie și panificație.
Dieta cu rodii
În fiecare zi, timp de o săptămână se consumă alimente ca de exemplu: suc de rodie, terci de hrişcă, iaurt, carne de peşte sau de pui (slabă, fără pieliţă) şi fructe.
- Mic dejun: un pahar cu suc de rodie şi un bol de terci din hrişcă.
- Gustare: un măr sau 150 g iaurt natural cu conţinut redus de grăsimi.
- Prânz: 200 g carne slabă fiartă (se recomandă peştele sau pieptul de pui), cu terci de hrişcă şi un pahar cu suc de rodie.
- Gustare: o banană sau un alt fruct (căpşuni, caise, mere, etc).
- Cină: o porţie cu terci de hrişcă cu verdeţuri la alegere pentru un plus de gust.
- Înainte de a merge la somn: 100 g iaurt natural cu conţinut redus de grăsimi.
-
De ce uităm dacă am oprit aragazul sau unde ne-am pus cheile18.12.2025, 21:52
-
COVID, impact asupra creierului și după vindecare18.12.2025, 20:59
-
Problemele podelei pelvine la femei, realitate ignorată18.12.2025, 20:03
-
-
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
Ce trebuie să știi despre postul cu apă
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
EXCLUSIV 6 greșeli frecvente din Postul Crăciunului. Dr. Lygia Alexandrescu vine cu sfaturi
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
