EXCLUSIV Dietă de gravidă: Ce este indicat să mănânce o femeie însărcinată

O femeie care este recomandat a avea grijă de mai multe aspecte legate de felul în care-și petrecere cele 9 luni de sarcină, inclusiv dieta. Iată ce spune un nutriționist cunoscut că trebuie să știe o...
O femeie însărcinată este, fără doar și poate, o femeie care este recomandat a avea grijă de multe aspecte în felul în care-și petrecere cele 9 luni de sarcină. Atenție la cât doarme, atenție la ce substanțe se expune, atenție la nivelul de stres, și, mai ales, atenție la ceea ce alege să mănânce.
„O femeie însărcinată nu este o femeie bolnavă, însă este o femeie care are nevoie să fie atentă la anumite lucruri care țin de stilul său de viață. Îmi place să le spun doamnelor care se înscriu în programele mele nutriționale că gravidanța nu înseamnă să mănânci pentru doi, înseamnă să mănânci ca un rege. Alimente de cea mai bună calitate, alimente proaspete, alimente simple, pline de vitamine, minerale”, explică specialistul în nutriție, Wasim Nazer.
„În plus, îmi mai place să accentuez și să le fac pe doamne să conștientizeze că ele sunt responsabile direct de combustibilul pe care îl dau celui mic care se dezvoltă în pântecul lor!”, conchide specialistul în nutriție.
Ce este indicat să mănânce o femeie însărcinată
Lista cu alimente optime a fi consumate de o femeie însărcinată este important să fie compusă dintr-o serie de produse despre care știm deja că sunt pline de vitamine și minerale.
„Ca si sursă de calciu recomand a fi consumat, de exemplu, iaurtul grecesc, oferă mari cantități importante de fosfor, diverse vitamine din complexul B, magneziu și zinc. Proteine, fier, acid folic obținem foarte ușor din leguminoase - linte mazăre, fasole boabe, năutul, boabele de soia și arahidele. Atunci când vine vorba despre un plus de Omega 3, consumă somon, iar cerealele integrale sunt imperios necesare a fi consumate în trimestrele al doilea și al treilea de sarcina, pentru conținutul bogat în fibre, compuși vegetali, vitaminele B și magneziu” arată nutriționistul Wasim Nazer.
Ce nu trebuie să mănânce o femeie însărcinată
Sigur, există alimente obligatoriu a fi evitate pentru că sunt cu adevărat nocive pentru făt. „Femeilor însărcinate le este recomandat să evite alimentele tip fast-food, brânza și laptele nepasteurizate, fructele și legumele nespălate, carnea crudă și conservele”, conchide Wasim Nazer, specialist în nutriție.
-
-
Trosnitul genunchilor nu indică artrită precoce, arată un nou studiu03.09.2025, 10:02
-
-
-
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Dieta Paleo topește zeci de kilograme, reduce inflamația din corp, reglează hormonii. De ce o adoră multe femei
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Alimente care îți curăță ficatul în 3 zile
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Deficitul de magneziu, un pericol ascuns pentru inimă. Sănătatea cardiovasculară începe cu un aport adecvat de magneziu
Obezitatea infantilă: cauze și soluții pentru părinți. Prevenție și educație pentru generațiile viitoare
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.