Dietă, sfaturi incredibile dincolo de numărarea caloriilor

DCMedical Team |
Data publicării:
Eliminarea anumitor alimente din dietă poate avea efecte foarte benefice asupra organismului
Eliminarea anumitor alimente din dietă poate avea efecte foarte benefice asupra organismului

Dietă, sfaturi incredibile: numărul de calorii mâncate trebuie să fie mai mic decât numărul de calorii consumate de organism ca să slăbești, asta știe toată lumea. Dar sunt și alte tertipuri care te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus. Iată care sunt acestea: 

Dietă, sfaturi incredibile dincolo de numărarea caloriilor. Nu trebuie obligatoriu să te înfometezi ca să slăbești, spun nutriționiștii consultați de medicinenet.com. Spre exemplu, trebuie să găsiți o motivație eficientă și suficientă pentru a vă schimba obiceiurile alimentare și pentru a pierde în greutate. 

Încercați aceste tertipuri pentru a avea succes în lupta cu kilogramele în plus:

- Monitorizați-vă dieta și exercițiile fizice – asta e regula de bază pentru o slăbire sănătoasă. Alegeți dieta și programul cu care v-ați simți mai confortabil și notați tot ce faceți, fie că țineți un jurnal cu pixul pe hârtie, fie că scrieți pe tabletă, telefon, computer etc. Asigurați-vă că includeți în jurnal tot ce mâncați zilnic, ce fel și cât exercițiu fizic faceți și câte kilograme aveți.

- Responsabilitatea este crucială. De aceea, verificarea regulată a rezultatelor cu un medic nutriționist vă poate ține pe drumul cel bun, mai ales dacă acesta vă oferă feedback personalizat. Da, aceasta este o cheltuială, dar este una care ar putea fi compensată de facturile mai mici din viitor.

- Înscrieți-vă într-un grup de persoane care vor să slăbească, chiar și unul online, pentru că socializarea cu persoane care au același țel aduce numeroase beneficii: ocazia de a vă împărtăși experiențele, veți primi sfaturi și suport de la „amicii" de suferință.

- Un grup de „slăbit" vă poate oferi și un alt element esențial - un plan de urmat. Aceasta ar trebui să includă specificul dietei și al exercițiilor, plus modificări ale comportamentului pentru a vă ajuta să renunțați la orice obiceiuri care au dus la creșterea în greutate. Pe paginile de socializare e plin de grupuri de adepți a tot felul de diete și programe, sunt ușor de găsit.

- Mai mult decât atât, atunci când alegeți o dietă pe care să urmați sau un program de slăbire, asigurați-vă că este adaptat/adaptată nevoilor, gusturilor și obiectivelor voastre. Dacă nu vă simțiți bine sau nu se încadrează în programul vostru, va fi greu să vă țineți de el.

- Nu există o strategie unică pentru pierderea în greutate. Deși tăierea porțiilor e o necesitate, sunt și alți pași de făcut: spre cei care vă fac să vă schimbați obiceiurile care au dus la creșterea în greutate!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel