Dieta vegană. Deficiențele nutriționale care distrug pielea

Vegetarienii și veganii, care elimină toate proteine de origine animală și produsele lactate din dietă, riscă se dezvolte anumite deficiențe nutriționale, în special de vitamina B-12, zinc și fier.

 Proteinele de origine animală și produsele lactate sunt cele mai bune surse de B-12, zinc și fier. Veganii care iau suplimente sau își planifică dietele cu atenție nu au motive de îngrijorare. 

Deficiențele de vitamine și minerale pot cauza mai multe tipuri de probleme ale pielii.

 

Vitamina B-12

Ecistă puține surse de vitamina B-12   în dieta vegană în afara drojdiei de bere sau a cerealelor fortificate. Suplimentele pot furniza, de asemenea, un aport adecvat de B-12. Potrivit unui studiu din 2008, manifestările cutanate ale deficienței de B-12 includ glossita, limbă umflată și cu aspect sticlos, dureri ale gurii, în special stomatită, fisuri în colțurile gurii, hiperpigmentare a pielii și vitiligo, o afecțiune care provoacă pierderea pigmentării în zonele pielii.

 

Fier


Fierul din plante, numit fier non-heme, nu se absoarbe la fel de bine ca fierul obținut obținut din carne(fier heme). Veganii care nu includ plante bogate în fier în dieta lor ar putea dezvolta deficiență de fier. Deși procentul de vegani cu anemie nu este mai mare decât cel al populației generale, veganii au depozite mai mici de fier, potrivit Vegetarian Resource. Manifestările cutanate ale deficienței de fier includ unghiile în formă de lingură(curbate), liniile albe verticale la nivelul unghiilor și fisuri ale limbii și ale gurii similare cu cele observate în deficiența de B-12.

Zinc

Deși zincul mineral se găsește în mod natural în unele nuci și fasole, carnea roșie și păsările de curte furnizează cea mai mare parte a zincului, potrivit Office of Supplements Dietary. Un vegan care nu mănâncă o dietă variată poate să nu obțină zincul de care are nevoie. Deficitul de zinc poate provoca erupții cutanate, căderea părului și vindecarea întârziată a rănilor.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel