Dr. Anca Hâncu, Sfaturile nutriționistrului: Ce și cum mânânci de Crăciun ca să nu te îngrași
De astăzi, de la ora 17.00, dăm startul unei rubrici speciale de Crăciun. EXCLUSIV la DC MEDICAL, medicul nutiționist Anca Hâncu, doctor în medicină, ne va explica ce să mâncăm de Sărbătorile...
Românii, și mai ales româncele, știu că de Sărbători ne îngrășăm. Mâncăm mult și bun, și facem mai puțină mișcare. Dar kilogramele în plus nu se datorează exclusiv bucatelor de Sărbători, ci greșelilor alimentare elementare pe care le facem.
Medicul nutiționist Anca Hâncu, doctor în medicină, are o regulă de bază: că nimic nu e interzis atât timp cât nu îți face rău și e cu măsură.
Regula de bază: nimic nu e interzis
Măsura, însă, este extrem de importană, mai ales de Crăciun, când pe mesele românilor vor fi zeci de feluri de bucate tradiționale, toate mâncăruri grele și grase.
Medicul nutriționist ne spune atât cum se mănâncă alimentele tradiționale de Crăciun, cât și cum le pot găti gospodinele dacă vor ca aceste alimente să nu fie așa grele și grase.
Mai mult, medicul nutriționist va desființa, rând pe rând, câteva mituri legate de bucatele tradiționale preferate ale românilor: sarmale, cârnați, lebăr și caltaboș, piftii, murături, ba chiar și salată de boeuf, cozonaci și prăjituri.
Astăzi, duminică 16 decembrie, de la ora 17.00, pe canalul de Youtube și pe pagina de Facebook, ambele ale DC MEDICAL, veți putea urmări prima intervenție din seria SFATUL NUTRIȚIONISTULUI.
Ulterior, acest sfat va putea fi urărit și aici.
-
Adevărul despre sensibilitatea la gluten. Ce nu s-a spus până acum17.12.2025, 12:20
-
-
3 tipuri de AVC: ischemic, hemoragic, mini-AVC. Care e cel mai periculos17.12.2025, 10:46
-
-
Ce se întâmplă în corp dacă ai deficit de calciu: simptome și riscuri17.12.2025, 08:56
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Dieta pentru endometrioză care reduce durerea. 4 suplimente care chiar funcționează
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
