Dr. Anca Hâncu, Sfaturile nutriționistrului: Ce și cum mânânci de Crăciun ca să nu te îngrași

De astăzi, de la ora 17.00, dăm startul unei rubrici speciale de Crăciun. EXCLUSIV la DC MEDICAL, medicul nutiționist Anca Hâncu, doctor în medicină, ne va explica ce să mâncăm de Sărbătorile...
Românii, și mai ales româncele, știu că de Sărbători ne îngrășăm. Mâncăm mult și bun, și facem mai puțină mișcare. Dar kilogramele în plus nu se datorează exclusiv bucatelor de Sărbători, ci greșelilor alimentare elementare pe care le facem.
Medicul nutiționist Anca Hâncu, doctor în medicină, are o regulă de bază: că nimic nu e interzis atât timp cât nu îți face rău și e cu măsură.
Regula de bază: nimic nu e interzis
Măsura, însă, este extrem de importană, mai ales de Crăciun, când pe mesele românilor vor fi zeci de feluri de bucate tradiționale, toate mâncăruri grele și grase.
Medicul nutriționist ne spune atât cum se mănâncă alimentele tradiționale de Crăciun, cât și cum le pot găti gospodinele dacă vor ca aceste alimente să nu fie așa grele și grase.
Mai mult, medicul nutriționist va desființa, rând pe rând, câteva mituri legate de bucatele tradiționale preferate ale românilor: sarmale, cârnați, lebăr și caltaboș, piftii, murături, ba chiar și salată de boeuf, cozonaci și prăjituri.
Astăzi, duminică 16 decembrie, de la ora 17.00, pe canalul de Youtube și pe pagina de Facebook, ambele ale DC MEDICAL, veți putea urmări prima intervenție din seria SFATUL NUTRIȚIONISTULUI.
Ulterior, acest sfat va putea fi urărit și aici.
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Alimente care îți curăță ficatul în 3 zile
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Dieta antiinflamatoare: alimentele care reduc riscul de boli inflamatorii. Rolul dietei în controlul inflamației din corp
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.