Dr. Anca Hâncu, Sfaturile nutriționistrului: Ce și cum mânânci de Crăciun ca să nu te îngrași

Dana Lascu |
Data publicării:
Dr. Anca Hâncu ne va explica ce și cum mâncăm de Crăciun
Dr. Anca Hâncu ne va explica ce și cum mâncăm de Crăciun

De astăzi, de la ora 17.00, dăm startul unei rubrici speciale de Crăciun. EXCLUSIV la DC MEDICAL, medicul nutiționist Anca Hâncu, doctor în medicină, ne va explica ce să mâncăm de Sărbătorile de Iarnă ca să nu ne îngrășăm. Vom aborda, rând pe rând, toate bucatele tradiționale la români, la SFATURILE NUTRIȚIONISTULUI.

Românii, și mai ales româncele, știu că de Sărbători ne îngrășăm. Mâncăm mult și bun, și facem mai puțină mișcare. Dar kilogramele în plus nu se datorează exclusiv bucatelor de Sărbători, ci greșelilor alimentare elementare pe care le facem.

Medicul nutiționist Anca Hâncu, doctor în medicină, are o regulă de bază: că nimic nu e interzis atât timp cât nu îți face rău și e cu măsură.

Regula de bază: nimic nu e interzis

Măsura, însă, este extrem de importană, mai ales de Crăciun, când pe mesele românilor vor fi zeci de feluri de bucate tradiționale, toate mâncăruri grele și grase.

Medicul nutriționist ne spune atât cum se mănâncă alimentele tradiționale de Crăciun, cât și cum le pot găti gospodinele dacă vor ca aceste alimente să nu fie așa grele și grase.

Mai mult, medicul nutriționist va desființa, rând pe rând, câteva mituri legate de bucatele tradiționale preferate ale românilor: sarmale, cârnați, lebăr și caltaboș, piftii, murături, ba chiar și salată de boeuf, cozonaci și prăjituri.

Astăzi, duminică 16 decembrie, de la ora 17.00, pe canalul de Youtube și pe pagina de Facebook, ambele ale DC MEDICAL, veți putea urmări prima intervenție din seria SFATUL NUTRIȚIONISTULUI.

Ulterior, acest sfat va putea fi urărit și aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel