
Doar o treime din cei care apelează la „Dr. Google” reușesc să găsească un diagnostic corect la problema lor de sănătate, potrivit unor cercetări în domeniu.
Interetul a devenit parte din viața noastră și este un lucru deja obișnuit ca oricând avem un simptom să apelăm la „Dr. google” pentru a găsi un diagnostic. Totuși, specialiști ispun că doar o treime dinter cei cre caută să se autodiagnosticheze folosind internetul găsesc un răspuns corect la simptomele lor. De asemenea, cercetarea a constatat că sfaturile furnizate cu privire la momentul și unde să solicite îngrijiri medicale au fost corecte în 49% din căutări.
S-a estimat că numărul căutărilor referitoare la sănătate pe Google se ridică la aproximativ 70.000 în fiecare minut. Aproape 40% din australieni caută informații de sănătate online pentru a se auto-trata.
Autorul principal, studenta la masterat ECU, Michella Hill, a declarat că rezultatele ar trebui să le dea de gândit oamenilor.
„Deși poate fi tentant să folosești aceste instrumente pentru a afla ce îți pot cauza simptomele, de cele mai multe ori sunt nesigure și pot fi periculoase, în cel mai rău caz”, a spus ea. „Realitatea este că aceste site-uri web și aplicații ar trebui să fie vizualizate cu foarte multă atenție, deoarece acestea nu privesc întreaga imagine - nu știu istoricul dumneavoastră medical sau alte simptome. Persoanele care nu au cunoștințe de sănătate ar putea crede că sfaturile care le sunt date sunt corecte sau că starea lor nu este gravă când ar putea fi”.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-