„Dr Google”, cât de sănătoasă este autodiagnosticarea pe Internet

Angela Sabău |
Data publicării:
 „Dr. Google”
„Dr. Google”

Doar o treime din cei care apelează la „Dr. Google” reușesc să găsească un diagnostic corect la problema lor de sănătate, potrivit unor cercetări în domeniu.

Interetul a devenit parte din viața noastră și este un lucru deja obișnuit ca oricând avem un simptom să apelăm la „Dr. google” pentru a găsi un diagnostic. Totuși, specialiști ispun că doar o treime dinter cei cre caută să se autodiagnosticheze folosind internetul găsesc un răspuns corect la simptomele lor. De asemenea, cercetarea a constatat că sfaturile furnizate cu privire la momentul și unde să solicite îngrijiri medicale au fost corecte în 49% din căutări.

S-a estimat că numărul căutărilor referitoare la sănătate pe Google se ridică la aproximativ 70.000 în fiecare minut. Aproape 40% din australieni caută informații de sănătate online pentru a se auto-trata.

Autorul principal, studenta la masterat ECU, Michella Hill, a declarat că rezultatele ar trebui să le dea de gândit oamenilor.

„Deși poate fi tentant să folosești aceste instrumente pentru a afla ce îți pot cauza simptomele, de cele mai multe ori sunt nesigure și pot fi periculoase, în cel mai rău caz”, a spus ea. „Realitatea este că aceste site-uri web și aplicații ar trebui să fie vizualizate cu foarte multă atenție, deoarece acestea nu privesc întreaga imagine - nu știu istoricul dumneavoastră medical sau alte simptome. Persoanele care nu au cunoștințe de sănătate ar putea crede că sfaturile care le sunt date sunt corecte sau că starea lor nu este gravă când ar putea fi”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel