Dragaveiul, planta care conține de două ori mai mult Fier decât spanacul. Reduce ridurile, previne osteoporoza și îmbunătățește starea de spirit

Monika Baciu |
Data publicării:
dragaveiul - FOTO: Freepik@ mrsiraphol
dragaveiul - FOTO: Freepik@ mrsiraphol

Planta care conține de două ori mai mult Fier decât spanacul are multiple beneficii pentru organism.

Dragaveiul este o plantă care conține de două ori mai mult fier decât spanacul și are multiple beneficii pentru organism. Încă din cele mai vechi timpuri, dragaveiul este cunoscut ca o plantă medicinală și este folosităîn medicina tradițională. Acesta posedă diverse proprietăți antiscorbutice, astringente, colagoge, depurative, homeopatice și laxative care are efecte benefice pentru menținerea stării generale de sănătate, potrivit Health Benefits.

Vezi și: Tulburare de ingestie alimentară, noua boală descoperită. Ce este ARFID și cum se pune diagnosticul. Cele trei semne ale bolii

Dragaveiul, efecte asupra sănătății pielii

Studiul efectuat arată că un aport ridicat de vitamina C ajută la scăderea apariției ridurilor, a uscăciunii pielii și, de asemenea, încetinește procesul de îmbătrânire. Vitamina C este vitală pentru tendoane, piele, vase de sânge și ligamente. Aceasta accelerează procesul de vindecare și formează, de asemenea, un țesut cicatrizat.

Dovezile arată că crema de piele cu vitamina C reduce roșeața pielii. Sănătatea pielii ar putea fi menținută cu o dietă adecvată, bogată în antioxidanți, care ajută, de asemenea, la prevenirea cancerului de piele.

Vezi și: 20 de ani pentru înființarea singurului spital de mari arși, în România. Cât costă tratarea unui pacient ars. Lascăr: Cel mai complex și costisitor pacient imaginabil. Sunt necesare 8 - 10 centre

Dragaveiul îmbunătățește starea de spirit

Neurotransmițătorii depind de o cantitate adecvată de fier în sânge pentru a menține starea de spirit pozitivă. Starea de spirit depinde de echilibrul hormonilor, cum ar fi serotonina, dopamina și altele. Atunci când în organism sunt prezente niveluri scăzute de oxigen, creierul nu poate sintetiza în mod corespunzător.

Deficitul de fier duce la un somn prost, dispoziție proastă, lipsă de motivație și nivel scăzut de energie. Sentimentele de anxietate sau depresia ușoară sunt contributorii deficienței de fier.

Preveniți afecțiunile oculare

Betacarotenul, sub formă de vitamina A, ajută la prevenirea degenerării maculare, care este una dintre cauzele orbirii legate de vârstă. Studiul arată că un aport de vitamina E, vitamina C, vitamina E, cupru și zinc a redus cu 25% șansele de degenerare maculară.

De asemenea, studiul arată că un colir cu vitamina A ajută la tratarea eficientă a ochilor uscați. O formă modificată de vitamina A ajută la încetinirea creșterii bolii Stargardt, care provoacă pierderea vederii la persoanele tinere.

Vezi și: Fructul care elimină grăsimea de pe burtă. Consumă-l în fiecare dimineață

Dragaveiul, eficient pentru tratarea osteoporozei

Magneziul este necesar pentru formarea oaselor, influențează activitățile osteoblastelor, precum și ale osteoclastelor, ceea ce ajută la creșterea densității oaselor.

Magneziul ajută la menținerea echilibrului de vitamina D în sânge, care gestionează homeostazia osoasă. Aportul ridicat de magneziu ajută la creșterea densității minerale a oaselor. Aportul ridicat de magneziu previne osteoporoza și deficiența de magneziu.

Dragaveiul, activități antioxidante

Manganul este vital pentru enzime precum glutamina sintetaza, arginaza și superoxidul de mangan care acționează ca antioxidanți, reduc stresul oxidativ, precum și inflamația care poate duce la cancer sau boli de inimă. Deficitul de mangan ajută la reducerea durerii, a inflamației și a stresului care pot provoca diverse afecțiuni cronice. Nivelul scăzut de mangan se leagă de funcția scăzută a superoxid dismutazei care este singura enzimă care încetinește procesul de îmbătrânire și prelungește sănătatea.

Manganul ajută, de asemenea, la formarea oaselor, inclusiv a xilo-transferazelor și glicoziltransferazelor. De asemenea, joacă un rol vital în transformarea compușilor în energie și nutrienți utilizabili în organism, inclusiv aminoacizi și glucoză.

Vezi și: Depresia: cel mai bun tratament. Cum se manifestă depresia la vârstnici. Prada: Prima armă împotriva bolii, un adevărat balsam. La bătrâni nu se manifestă cu tristețe

Dragaveiul tratează anemia

Fierul și cuprul se combină în timp ce sintetizează globulele roșii și hemoglobina. Studiul arată că cuprul ajută la absorbția fierului dintr-un tract intestinal eliberează fierul în ficat, unde este stocat. Dragaveiul este o plantă bogată în fier.

Fierul din suplimente sau din surse alimentare este folosit pentru a forma globulele roșii. Atunci când există o deficiență de cupru, nivelul de fier scade și el, ceea ce determină anemia care este cauzată din cauza deficienței de fier. Anemia duce la dureri musculare, oboseală, afectarea funcției cerebrale și probleme digestive.

Dragaveiul previne afecțiunile cardiace

Vitamina B6 ajută la reglarea nivelului de homocisteină din sânge.  Este un aminoacid care se obține din consumul de alimente proteice, cum ar fi carnea. Prezența unor niveluri ridicate de homocisteină în sânge dezvoltă boli de inimă, inflamații și boli ale vaselor de sânge care duc la atac de cord.

Consumul de vitamina B6 ajută la reducerea nivelului de homocisteină din organism și, de asemenea, recuperează leziunile vaselor de sânge. Vitamina B6 ajută la gestionarea nivelului de colesterol și a tensiunii arteriale care sunt cele două cauze principale pentru bolile de inimă.

Vezi și: Cele 4 vârste între care facem cu toții o confuzie. Când și de ce ne îmbolnăvim, de fapt, și de ce vârsta nu este un motiv al bolii. Prada: Nu faptul că trăim mult e problema

Dragaveiul detoxifică organismul

Rinichii joacă un rol vital în organism. Acesta elimină moleculele organice în exces prezente în sânge. Fosforul este esențial pentru funcționarea rinichilor și, de asemenea, detoxifică organismul prin eliminarea deșeurilor și a toxinelor prin urinare. Rinichii și organele digestive depind de electroliți precum potasiul, fosforul și magneziul pentru a echilibra nivelul de apă, sodiu, acid uric și grăsimi din organism.

Sănătatea rinichilor

Aportul ridicat de potasiu ajută la reducerea șanselor de apariție a pietrelor la rinichi. Nivelul scăzut de potasiu crește șansele de apariție a pietrelor la rinichi deoarece prin urină se excretă o cantitate mai mare de calciu care trebuie să treacă prin rinichi. Pietrele la rinichi sunt depozite de calciu, astfel încât reducerea calciului din urină ajută la contracararea afecțiunilor renale dureroase.

Vezi și: Testul simplu care îți arată dacă ai cancer de prostată. Care e rezultatul normal și la ce vârstă trebuie să-l faci. Marțian: Găsim dacă avem vreun cancer pe oriunde

Ajută la digestie

Fibrele au un rol vital în digestie deoarece adaugă volum la scaun, facilitează trecerea deșeurilor prin tractul digestiv care ajută la prevenirea constipației, indigestiei și balonării. Îmbunătățește digestia deoarece fibrele solubile absorb apa pentru a evolua în substanță vâscoasă, glutinică și fermentată de bacteriile din tractul digestiv. Consumul unei cantități adecvate de apă este esențial pentru ca fibrele să ofere aceste efecte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel