Dulciuri, exces: toxiinfecția alimentară nu s-a confirmat la copiii cazați la Mănăstirea Humorului

Adisa Codruț |
Data publicării:
Copiii au consumat prea multe dulciuri    Foto: pixabay.com
Copiii au consumat prea multe dulciuri Foto: pixabay.com

Copiii cazați la Mănăstirea Humorului nu au avut toxiinfecție alimentară. Inspectorii sanitari au concluzionat că a fost „un episod de indigestie”, cel mai probabil cauzat de consumul de dulciuri în exces.

„Un episod e indigestie”, asta a fost concluzia inspectorilor sanitari din Suceava, care au făcut ancheta în cazul copiilor din Olt, cazați la Mănăstirea Humorului. Aceștia au arătat că suspiciunea de toxiinfecție nu s-a confirmat, iar indigestia ar fi fost cauzată de „consumul exagerat de dulciuri”, notează agerpres.ro, citându-l pe directorul DSP Suceava, Liliana Grădinariu.
Potrivit sursei citate, grupul de copii a consumat alimente preparate doar la unitatea de cazare, din care au fost păstrate corespunzător probe alimentare.

Unitatea de cazare nu este autorizată sanitar pentru alimentaţie publică, iar copiii au declarat că au consumat dulciuri în exces, achiziţionate dintr-un hipermarket.
Au fost analizate în Laboratorul de Diagnostic şi Investigare în Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava probe din alimentele gătite, din dulciurile preambalate cumpărate din hipermarket, din fântână, teste de sanitaţie din bucătăria unităţii şi coproculturi recoltate de la pacienţi.

Fără agenți patogeni

Potrivit directorului DSP Suceava, proba de apă provenită din sursa proprie nu se încadrează din punct de vedere microbiologic în parametrii prevăzuţi de legislaţie, dar încărcătura microbiană şi cu germeni patogeni este minimă, neputându-se constitui în sursă de îmbolnăvire conform normelor epidemiologice.
Ea a adăugat că în coproculturile recoltate de la pacienţi nu a fost identificată prezenţa unor agenţi patogeni.

Un grup de copii cu vârste cuprinse între 10 şi 12 ani, din municipiul Slatina, aflaţi în excursie în Bucovina, a ajuns pe 30 august la Spitalul Orăşenesc din Gura Humorului din cauza unor probleme digestive. Din grupul cazat la o pensiune făceau parte 16 copii şi doi adulţi supraveghetori.
Doi copii în vârstă de 10 ani au început să acuze dureri abdominale şi vărsături, motiv pentru care a fost solicitată la 112 intervenţia unei ambulanţe pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate, iar aceştia au fost transportaţi la spital şi diagnosticaţi cu "intoxicaţie alimentară medie".

Având în vedere simptomele acuzate de cei doi copii, coordonatoarea grupului a decis să transporte cu microbuzul cu care au venit la pensiune şi ceilalţi copii la spital, în vederea efectuării de investigaţii medicale.
Copiii au fost consultaţi, au fost identificate simptome asemănătoare la încă opt copii şi, după evaluare şi acordarea de îngrijiri medicale, toţi au revenit la pensiune. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel