Dureri de cap și migrene menstruale: de ce apar și cum scăpați de ele

Adisa Codruț |
Data publicării:
Migrenă, durere de cap
Migrenă, durere de cap

Unele dureri de cap apar din pricina schimbării nivelurilor a doi hormoni din corp: estrogen și progesteron. Unele femei se confruntă cu migrene menstruale.

Dureri, migrene. Reprezentantele sexului frumos au adesea migrene fie cu două-trei zile înainte de perioada delicată a lunii. Dintre cauzele care duc la apariția acestor migrene, doctorii de la platforma de știri medicale webmd consideră că ar putea fi următoarele:

1. Anticoncepționale - pot accentua migrenele pentru unele femei și le pot diminua pentru altele. Trei săptămâni din fiecare lună, ei mențin constant hormonii din corpul vostru. Pentru femeile predispuse la migrene hormonale, administrarea contraceptivă care conține cantități mici de estrogen sau numai progestin pot ajuta.

2. Menstruația – circa 60% din femeile cu migrenă au un tip de cefalee numită migrenă menstruală. Chiar înainte de perioada delicată, cantitatea de estrogen și progesteron, doi hormoni feminini, în organism scade. Această schimbare poate declanșa dureri de cap puternice.

3. Perimenopauza – înaintea menopauzei, nivelele de estrogen sunt asemeni unui roller-coaster, iara asta se poate manifesta și sub forma durerilor de cap rezultate din stres, cât și a migrenelor.

4. Sarcina – în primul trimestru, nivelul de estrogen crește rapid, de aceea, la unele femei, migrenele lor fie devin mai suportabile, fie dispar după a treia lună de sarcină. Dacă încă mai aveți dureri de cap, nu luați medicamente deoarece pastilele pentru migrene nu sunt bune pentru bebeluș. Discutați cu medicul.

Durere, migrene: simptomele migrenei menstruale

Potrivit sursei citate, migrena menstruală este asemănătoare cu o migrenă obișnuită. Iar pe lângă durerea de cap mai pot apărea: greață, vărsături, sensibilitate la lumină și sunet. O durere de cap care apare înainte de menstruație are o serie de simptome aparte: dureri de cap, oboseală, acnee, dureri articulare, congestie, lipsa de coordonare, apetit mai mare, poftă de ciocolată, sare sau alcool.

Ca remedii sunt recomandate medicamente antiinflamatoare nesteroidiene precum ibuprofenul, însă e mai bine să discutați cu medicul înainte. La fel și în ce privește remediile de acasă și tratamentele alternative. Dintre acestea amintim:

1. Acupunctura - poate reduce numărul de dureri de cap și ar putea preveni migrenele.

2. Coenzima Q10 - acest antioxidant, disponibil ca supliment, poate ajuta la prevenirea durerilor de cap.

3. Gheaţă - țineți, într-un prosop, o cârpă rece sau un pachet de gheață în zona dureroasă a capului sau a gâtului.

4. Limitați sarea – consumul de prea multe alimente sărate ar putea duce la dureri de cap. Ar fi bine să limitați cantitatea de sare pe care o consumați în timpul menstruației.

5. Masaj - sunt dovezi care arată că poate ajuta la ameliorarea migrenelor, deși medicii nu-și pot explica sigur cum funcționează.

6. Magneziu – un nivel scăzut de magneziu poate duce la dureri de cap. Suplimentele pot ajuta, dar și da diaree.

7. Tehnici de relaxare - includ relaxare musculară progresivă și exerciții de respirație. Unii experți susțin că ajută la durerile de cap, deși nu există multe dovezi solide.

8. Riboflavină - cunoscută sub numele de B2, această vitamină poate ajuta la prevenirea migrenei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel