Efectele țelinei asupra glucozei din sânge
Toate alimentele bogate în carbohidrați pot avea efecte asupra glicemiei. Țelina conține carbohidrați digerabili sub formă de zaharuri, dar în cantități foarte mici. În cele din urmă, tulpinile...
Corpul nu poate face diferența dintre zahărul din bomboane și zahărul natural dintr-o tulpină de țelină. Toate zaharurile vin sub formă de molecule simple de carbohidrați sub formă de glucoză, care este combustibil. Zaharurile au doar câteva ramuri scurte, iar brațele respective se răspândesc în intestinul subțire. După ce se descompune și se absoarbe prin pereții intestinali sub formă de glucoză, intră în fluxul sanguin, notează Livestrong.
Rolul insulinei
Când glucoza intră în sânge, insulina este secretată de pancreas - sau trebuie să injectezi insulină după masă, pentru gestionarea diabetului. Insulina forțează glucoza în celule pentru a le oferi energia de care au nevoie pentru a lucra. Dacă glucoza nu este necesară, insulina permite celulelor să stocheze combustibilul pentru mai târziu. Fără insulină adecvată, zahărul rămâne să circule în sângele tău, lăsându-te cu glicemie anormal de mare. Deoarece țelina este foarte scăzută în carbohidrați digerabili, nu ar trebui să-ți crească glicemia mult și nici nu trebuie să injectezi insulină dacă ești diabetic.
Efectele fibrei
Deși fibra este un tip de carbohidrat, precum zaharurile și amidonul, aceasta este procesată diferit. Oamenilor le lipsește enzima pentru a descompune complet fibra, lăsând-o în primul rând intactă pe măsură ce trece prin intestin. Deși fibra nu se transformă în glucoză, aceasta vă poate afecta în continuare glicemia. Fibra solubilă se transformă într-o substanță asemănătoare cu jeleul atunci când se amestecă cu lichidul din intestin. Acest material încetinește digestia în ansamblu, inclusiv întârzie absorbția zahărului. Ca urmare, glicemia este mai probabil să se stabilizeze. Peste 40 la sută din fibra din țelină este solubilă, ceea ce vă va ajuta să mențineți glicemia sub control.
Carbohidrații
Dacă aveți pre-diabet sau diabet, trebuie să țineți cont de carbohidrații pe care îi consumați la fiecare masă. În general, ar trebui să începeți cu aproximativ 45 până la 60 de grame de carbohidrați la fiecare masă, recomandă Asociația Americană pentru Diabet. Această recomandare de bază a carbohidraților include atât zahăr digerabil, cât și carbohidrați de amidon - cei care au un efect direct asupra glicemiei. O tulpină de țelină de 11 - 12 inci are aproape 2 grame de carbohidrați. Aproape jumătate din cantitatea respectivă reprezintă fibre, lăsându-vă aproximativ 1 gram de zahăr. Așadar, chiar dacă aveți mai multe tulpini de țelină, veți rămâne cu mult sub valoarea maximă a carbohidraților pentru zi.
-
Pune câteva frunze de dafin în dulap. Te vei îndrăgosti de acest truc26.12.2025, 21:36
-
AVC este de la inimă: mit sau adevăr?26.12.2025, 18:27
-
De ce respirația miroase a gunoi după ce mănânci ceapă?26.12.2025, 17:54
-
3 alimente care chiar reduc balonarea26.12.2025, 17:01
-
Ceaiul care desfundă nasul instant26.12.2025, 15:50
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
Crezi că berea fără gluten e sigură? Studiul care dă peste cap tot ce știai
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Băutura care îți oferă mai multă energie decât un energizant: 4 beneficii uriașe
Cum scap de pofta de dulce
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
