Efectele secundare ale statinelor, imaginate? STUDIU

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Statine
Statine

Cercetătoriisusțin că statinele, medicamente care reduc colesterolul, nu ar avea efecte secundare.

Cele mai multe efecte secundare atribuite statinelor, medicamente care reduc nivelul colesterolului, pot fi produsul imaginației pacienților, pretinde o cercetarea din Marea Britanie. Multe persoane s-au plâns de dureri musculare, articulare și oboseală după ce au luat statine. De la această idee au plecat cercetătorii de la Imperial College London în demersul lor.

Aceștia au efectuat un studiu până în o sută de voluntari, cu vârste între 37 și 79 de ani, ca să verifice veridicitatea spuselor pacienților cărora le-au fost prescrise statine. Noul studiul a arătat, susțin cercetători de la Imperial College London, că „statinele provoacă efecte secundare, dar majoritatea acestor simptome par a fi cauzate de actul de a lua comprimate, nu de statina reală din ele”, potrivit medicine.net.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel