Excesul de greutate în copilărie, risc de obezitate în adolescență

Georgiana Ioniță / 08 ian 2020 / 10:25
Obezitate
Obezitate


Excesul de greutate la vârsta de 3 ani a fost asociat cu un risc mai mare de a fi supraponderal sau obez la vârsta de 15 ani, se arată într-un studiu asupra adolescenților din Japonia.

În studiul de obezitate pediatrică, efectuat pe 1.581 de perechi mamă-copil, excesul de greutate înainte de sarcină / obezitatea la mame a fost, de asemenea, un predictor puternic al supraponderalității / obezității la vârsta de 15 ani la copii, notează Eurekalert.

Potrivit studiului, a fi supraponderal sau obez la vârsta de 3 ani a fost legat de un risc de peste 4,2 ori mai mare de supraponderabilitate / obezitate la vârsta de15 ani, iar excesul de greutate la mame a fost legat de un risc de peste 2,4 ori mai mare. Cercetătorii nu au găsit o asociere între greutatea la naștere și excesul de greutate / obezitatea în perioada adolescenței.

"Deoarece membrii familiei împărtășesc adesea un stil de viață comun, intervențiile pentru părinți și copii pot fi necesare pentru a preveni obezitatea la adolescenți", a declarat primul autor Satomi Yoshida, doctorat, al Universității Kyoto.

 
Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.22
YesMy