Excesul de greutate în copilărie, risc de obezitate în adolescență

Georgiana Ioniță / 08 ian 2020 / 10:25
Obezitate
Obezitate


Excesul de greutate la vârsta de 3 ani a fost asociat cu un risc mai mare de a fi supraponderal sau obez la vârsta de 15 ani, se arată într-un studiu asupra adolescenților din Japonia.

În studiul de obezitate pediatrică, efectuat pe 1.581 de perechi mamă-copil, excesul de greutate înainte de sarcină / obezitatea la mame a fost, de asemenea, un predictor puternic al supraponderalității / obezității la vârsta de 15 ani la copii, notează Eurekalert.

Potrivit studiului, a fi supraponderal sau obez la vârsta de 3 ani a fost legat de un risc de peste 4,2 ori mai mare de supraponderabilitate / obezitate la vârsta de15 ani, iar excesul de greutate la mame a fost legat de un risc de peste 2,4 ori mai mare. Cercetătorii nu au găsit o asociere între greutatea la naștere și excesul de greutate / obezitatea în perioada adolescenței.

"Deoarece membrii familiei împărtășesc adesea un stil de viață comun, intervențiile pentru părinți și copii pot fi necesare pentru a preveni obezitatea la adolescenți", a declarat primul autor Satomi Yoshida, doctorat, al Universității Kyoto.

 
Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy