Excesul de greutate în copilărie, risc de obezitate în adolescență

Obezitate
Obezitate


Excesul de greutate la vârsta de 3 ani a fost asociat cu un risc mai mare de a fi supraponderal sau obez la vârsta de 15 ani, se arată într-un studiu asupra adolescenților din Japonia.

În studiul de obezitate pediatrică, efectuat pe 1.581 de perechi mamă-copil, excesul de greutate înainte de sarcină / obezitatea la mame a fost, de asemenea, un predictor puternic al supraponderalității / obezității la vârsta de 15 ani la copii, notează Eurekalert.

Potrivit studiului, a fi supraponderal sau obez la vârsta de 3 ani a fost legat de un risc de peste 4,2 ori mai mare de supraponderabilitate / obezitate la vârsta de15 ani, iar excesul de greutate la mame a fost legat de un risc de peste 2,4 ori mai mare. Cercetătorii nu au găsit o asociere între greutatea la naștere și excesul de greutate / obezitatea în perioada adolescenței.

"Deoarece membrii familiei împărtășesc adesea un stil de viață comun, intervențiile pentru părinți și copii pot fi necesare pentru a preveni obezitatea la adolescenți", a declarat primul autor Satomi Yoshida, doctorat, al Universității Kyoto.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel