Exerciții fizice greșite. Cum îți fac rău

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Exercițiile fizice făcute dimineața au efecte mai bune la persoanele cu diabet de tip 1
Exercițiile fizice făcute dimineața au efecte mai bune la persoanele cu diabet de tip 1

Exercițiile fizice sunt dintre cele mai bune lucruri pe care le puteți face pentru sănătatea dumneavoastră. Dar dacă faceți exercițiile în mod greșit, asta nu vă va ajuta la sănătate.

Una dintre cele mai mari greșeli este folosirea unei tehnici necorespunzătoare. Riscați să vă produceți leziuni la spatele în timp ce faceți unele exerciții gen „planșa”  dacă nu este corect exercițiul, sau vătămări la genunchi, dacă vă îndoiți prea mult într-o fandare.

O altă greșeală este executarea exercițiului în mod greșit. De exemplu, dacă alergați atunci când aveți o artrită severă cu dureri de spate sau genunchi va pune prea multă presiune asupra articulației.

Dar acestea sunt doar câteva exerciții. Luați în considerare următoarele și vedeți dacă trebuie să luați măsuri pentru a le remedia.

Omiterea încălzirii este un alt lucru care dăunează sănătății. Trebuie să vă încălziți mușchii, astfel încât să fie mai flexibili înainte de a-i pune la lucru, mai ales când îmbătrâniți. „O persoană în vârstă are mușchii și tendoanele mai puțin flexibile. Mușchii se pot rupe cu ușurință, deoarece au un conținut mai mic de apă și sunt mai fragili și mai puțin elastică", spune Clare Safran-Norton, supraveghetor clinic al serviciilor de reabilitare la Brigham- Spital.

Sfat: Încălziți-vă mușchii înainte de a exersa cu câteva minute de mișcare repetitivă. Aceasta pune în mișcare sângele, face căldură și oxigen la mușchi și îi face mai flexibili.

Execiții fizice minim 150 de minute pe săptămână

Inconsecvența în exercițiile fizice este un alt lucru greșit. Un antrenament ocazional sau de weekend este mai puțin eficient decât o activitate mai frecventă și efectuarea exercițiilor de o săptămână într-o singură sesiune crește riscul de rănire.

Sfat: Pentru majoritatea oamenilor, obiectivul săptămânal ar trebui să fie 150 de minute de exercițiu de intensitate moderată (care face inima să pompeze și plămânii să funcționeze mai bine) și formarea de forță cel puțin de două ori pe săptămână. Aceasta ar putea consta în antrenamente aerobice mai scurte (cel puțin 20 de minute) în fiecare zi sau mai multă antrenament (cel puțin 50 de minute) de trei ori pe săptămână.

Ridicarea prea mult de greutăți este o altă greșeală frecventă - în special ridicarea greutăților când abia ați revenit la exerciții după o pauză lungă.

Sfat: Utilizați greutăți mai ușoare și ridicați-le de mai multe ori. "Faceți două sau trei seturi de 20 de ridicări folosind greutăți de 2 kilograme în loc de un set de cinci sau 10 cu o greutate de 5 kilograme", spune Safran-Norton.

Exercițiile pentru aceleași grupuri musculare în fiecare zi poate provoca vătămări. Muschii au nevoie de cel puțin 48 de ore după un antrenament de forță pentru recuperare și reconstruire.

Sfat: Alternați grupurile de mușchi pentru care lucrați zi de zi, cum ar fi brațele și umerii în zilele de marți și joi, dar nu luni sau miercuri.

Hidratarea, foarte importantă

Hidratarea este foarte importantă în execițiile fizice. Lichidul ajută la amortizarea articulațiilor și stabilizează tensiunii arterială și a ritmului cardiac. Exercițiile cauzează pierderea apei și a electroliților (sodiu, potasiu) atunci când transpirați și de asemenea cauzează acumularea de acid lactic în mușchi (care poate duce la crampe musculare).

Sfat: Oamenii sănătoși au nevoie de șase până la opt cești de lichid pe zi și mai mult, dacă aceștia fac exerciții.

Exercitiile cu postura strânsă și umerii ridicați pun în pericol pentru  leziunile din spate si la umar (cum ar fi o rupere cu maner rotator).

Sfat: Țineți-vă umerii lăsați și în spate, păstrați-vă spatele drept și lucrați cu un terapeut fizic pentru a corecta postura slabă.

Vezi articolul complet AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel