Exerciții care ameliorează durerea pentru cei care au artrită reumatoidă

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Artrita
Artrita

Pentru cei care suferă de artrită reumatoidă se recomandă să facă mișcare. Studiile arată că oamenii care suferă de artrită reumatoidă și fac sport resimt mai puțină durere decât cei care au artrită și nu fac mișcare.

Iată câteva exerciții care ameliorează durerea  pentru cei care suferă de artrită reumatoidă:

* hidroterapie - reprezentanții Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor recomandă exercițiile în apă caldă; studiile arată că persoanele cu artrită reumatodiă care au făcut exerciții în apă au resimțit mai puține dureri și sensibilitate la nivelul articulațiilor decât cei care nu au făcut hidroterapie. Exercițiile precum înotul și aerobicul în apă, îmbunătățesc utilizarea articulațiilor afectate și scad durerea.

*ciclism – cei care au artrită reumatoidă prezintă un risc mai mare de boli cardiovasculare și complicații. Ciclismul este un exercițiu excelent, cu impact redus, care este mai ușor la nivelul articulațiilor decât alte exerciții aerobice și ajută la menținerea sănătății cardiovasculare, crește rezistența picioarelor și reduce rigiditatea dimineții.

* mersul pe jos - e mai ușoare și mai convenabile formă de exercițiu. Pe lângă creșterea ritmului cardiac, mersul pe jos vă poate relaxa articulațiile și vă poate ajuta să reduceți durerea. Cercetările au arătat că doar 30 de minute de mers pe jos pe zi vă pot spori și starea de spirit.

* yoga - ajută la îmbunătățirea simptomelor artritei reumatoide. Studiile arată că persoanele mai tinere cu artrită reumatoidă care practicau yoga au experimentat îmbunătățiri ale durerii și stării de spirit. Oamenii de știință de la Universitatea Johns Hopkins au găsit rezultate similare. ”Yoga sau întinderea yoga pot ajuta pacienții să îmbunătățească flexibilitatea”, afirmă dr. Mario Siervo, directorul operațiunilor personalului medical de la Leon Medical Centers.

* antrenamentul de forță – artrita reumatoidă duce adesea la slăbirea mușchilor care pot agrava durerile articulare. Antrenamentul de forță ajută la scăderea durerii și la creșterea forței musculare. Mușchii mai puternici  susțin mai bine articulațiile și ușurează activitățile zilnice, recomandă heathline.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel