Exercițiile fizice chiar îți dau energie? Iată ce spun specialiștii

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Exerciții fizice
Exerciții fizice

Despre exercițiile fizice se spune că îți dau energie. Unele persoane însă se plâng că în ziua în care fac exerciții sunt mai obosiți decât în restul zilelor. Iată ce spun specialiștii.

După cât de mult se pune accentul pe importanța mișcării fizice, cu greu se întâmplă să mai auzim ceva și despre dezavantajele exercițiilor. Suprasolicitarea este unul dintre acestea

Suprasolicitarea este punctul în care te antrenezi atât de tare și atât de multe ore, încât recuperarea nu are loc după perioade regulate de odihnă. Este o problemă cu care se confruntă uneori sportivii competiționali și recreativi, dar poate afecta și oamenii obișnuiți.

Pentru sportivii serioși, performanța optimă necesită un echilibru între efort și recuperare extreme. Prin urmare, trebuie să consume o cantitate extraordinară de energie în unele zile, dar sunt necesare și zile de odihnă adecvate, sau cel puțin cu exerciții de o intensitate mai mică.

Dar când vine vorba despre omul obișnuit care vrea doar să-și crească condiția fizică, lucrurile se schimbă puțin.

Unele persoane care fac mișcare frecvent, se pot simți obosiți în unele zile, dacă exagerează sau când revin la antrenament după o pauză. Când se întâmplă asta, e indicat doar să ajustați pur și simplu rutina de antrenament în funcție de când și cât de des faceți mișcare.

Alte „simptome” ale exagerării cu exercițiile

În timp ce oboseala este adesea principalul simptom al exagerării, oamenii pot prezenta leziuni, dureri, anxietate, iritabilitate și somn neliniștit. Prea mult exercițiu poate, de asemenea, diminua dorința sexuală.

Deoarece multe probleme de sănătate pot provoca aceste probleme, ar trebui să examinați ce altceva ar putea provoca oboseala dumneavoastră după exerciții, cum ar fi anxietatea, depresia, o dietă nesănătoasă sau somnul slab. Unele medicamente pentru inimă și tensiune arterială, cum ar fi beta-blocantele, vă pot face, de asemenea, să vă simțiți lent și mai puțin energic după exerciții.

Luați-vă un pic de timp liber. Răriți zilele obișnuite de exerciții și vedeți dacă acest lucru vă îmbunătățește starea. Dacă nu, stabiliți o întâlnire cu medicul dumneavoastră.

Pe lângă examinarea medicamentelor, medicul dumneavoastră vă poate sugera analize de sânge pentru a căuta alte cauze frecvente de oboseală, inclusiv anemie, o boală tiroidiană, hepatică sau renală subactivă sau un dezechilibru al electroliților din sânge, notează health.harvard.edu.

Pentru a obține un nivel de fitness mai ridicat, trebuie să vă forțați un pic fizic. Cu toate acestea, prea mult efort descompune mușchii, folosește multă energie și vă slăbește. Perioadele de odihnă și recuperare vă permit să vă întăriți. În general, cel mai bine este să limitați exercițiile aerobice intense la cel mult trei zile la rând și, pentru antrenamentul de rezistență, intervalele de odihnă musculară să nu fie mai frecvente decât în ​​fiecare zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel