Expert: când pierdem o oră de somn, observăm o creștere cu 24% a atacurilor de cord

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Trezitul de dimineață
Trezitul de dimineață

Un specialist în Neuroștiințe și profesor la Universitatea din California susțin că pierderea unei ore de somn în timpul trecerii la ”ora de vară” are efecte catastrofale.

Matt Walker, profesor în Neuroștiințe și Psihologie la Universitatea din California, SUA, a vorbit despre importanța somnului asupra organismului și efectele pe care lipsa acestuia le provoacă.

”Vă pot spune și despre privarea de somn şi sistemul cardiovascular, şi e nevoie de doar o oră. Pentru că există un experiment global făcut asupra a 1,6 miliarde de oameni din 70 de ţări, de două ori pe an. Se numește „ora de vară”. Primăvara, când pierdem o oră de somn, observăm o creștere cu 24% a infarctelor în ziua următoare. În toamnă, când câştigăm o oră de somn, vedem o reducere cu 21% a infarctelor. Nu e incredibil? Și vedem exact același efect pentru accidentele rutiere”, a declarat acesta de pe scena TEDx

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel