Fasolea, ce beneficii are pentru sănătate: de ce ar trebui să o consumi mai frecvent

Adisa Codruț / 29 Martie 2021 / 14:56
Fasolea
Fasolea

Datorită conținutului mare de fibre, vitamine, minerale și proteine de bună calitate, fasolea, indiferent dacă e roșie, albă sau neagră, este considerată unul dintre cele mai sănătoase alimente și are numeroase beneficii pentru organism.

Iată cele mai importante beneficii ale fasolei:

Îmbunătățește digestia

Un deficit de fibre în alimentație poate duce atât la constipație, cât și la diabet zaharat sau o serie de afecțiuni cardiovasculare. Fasolea, datorită conținutului ridicat de fibre, ajută la o digestie sănătoasă, reglează tranzitul intestinal și contribuie la menținerea sănătății colonului.

Protejează inima

Pentru că este săracă în grăsimi, fasolea contribuie la scăderea tensiunii arteriale și astfel poate reduce semnificativ riscul apariției bolilor cardiovasculare, reducând nivelul colesterolului rău.

Combate anemia

Pentru că este un aliment bogat în fier, mineral prețios pentru cei ce suferă de anemie feriprivă, fasolea este un ajutor de nădejde dacă este consumată pe termen lung, cu moderație.

Puteți afla ce alte beneficii neașteptate mai are fasolea pentru sănătate, într-un articol pe Spectacola.ro

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy